Menú

26 de jul. 2019

Paella bosc i mar (bolets i llagostins)




Dificultat
Mitjana
Temps
1h
Cost per ració
1,6€

Una paella amb gust a mar i a bosc, original, no massa complicada i saborosa.

Una paella amb gust a mar i a bosc, original, no massa complicada i saborosa.
Ingredients per unes 6 persones: 600 grams d’arròs rodó  (o una tassa per persona, més una extra de regal), per coure l’arròs el doble de líquid (fumet o brou ),
Per sabor de mar: unes peces de llagostins (avui 9 unitats), de verdures:  1 ceba, 3 tomàquets madurs ratllats, 1 pebrot verd, i avui he posat mig pebrot vermell que tenia per la nevera.  D’ espècies: oli d’oliva, 2 dents d’all, pebrot vermell en pols. Per al fumet: el faig amb els caps i closques dels llagostins.

1)     Primer de tot preparo els ingredients, pelo els llagostins i col·loco les restes dins una olla amb aigua que serà pel fumet. Ho poso al foc a coure durant una bona estona i puc afegir-hi alguna verdura més, avui tenia una pastanaga i l’he posat.
2)    Netejo les verdures (pebrots, ceba) i les tallo a trossos.. Ratllo el tomàquet.
3)    I un cop ja tinc tots els ingredients nets, tallats i organitzats començo a fer la paella. En una paella d’aquelles de gran base i baixes i aboco oli d’oliva amb uns allets perquè s’aromatitzi. Hi fregeixo els llagostins pelats,. Els faig poquet, uns 3 minuts volta i 3 minuts i fora, i els aparto junt amb els alls fregits.
4)    Afegeixo la ceba trinxada i els pebrots. Deixo coure uns 5 minuts.
5)    Afegeixo el tomàquet natural ratllat. Salpebro al gust. En aquest punt deixo coure la paella tapada i a foc lent fins que es faci una salsa més fosca. Al final d’aquesta cocció i afegeixo les espècies que m’agraden: el pebrot vermell (una cullerada, pimentón), si en tinc també hi afegeixo safrà (1 cullerada de postres) i una fulla de llorer. Remeno bé perquè s’escampi per tota la paella. En total deixo coure aquesta fase uns 10/12 minuts.
6)    Afegeixo els bolets nets i tallats i deixo coure 6/8 minuts més.
7)    En aquest punt és quan deixo reposar el sofregit. Fins i tot l’he fet el dia abans i l’he desat en un taper a la nevera. L’endemà els sabors són més intensos.
8)    En aquest moment poso el sofregit (o continuo fent-lo) i quan estigui calent hi aboco l’arròs i remeno bé. Rectifico de sal si cal.  Quan l’arròs es comenci a veure transparent hi aboco el fumet ben calent  (bullint) ajudant-nos d’un cullerot i fent servir un colador d’aquests petits perquè no ens caigui trossets de restes del peix. Si no he fet fumet hi aboco aigua i distribueixo bé el líquid i ja no remeno més. Important ! Ja no remeno més. Només vigilo per si faltés aigua i sacsejo de tant en tant perquè l’arròs no quedi enganxat. Ho coc a foc mig entre 12-13 minuts amb la paella tapada. Durant els últims 5’ hi afegeixo els llagostins.
9)    Paro el foc i deixo reposar 5/7 minuts.

Molt bon profit!



tots els ingredients

netejo els bolets

avui aquestes espècies


pelo els llagostins


tallo les verdures


faig el fumet

volta i volta els llagostins

fregeixo els pebrots i la ceba


en aquest punt afegeixo el tomàquet





i ara toca als bolets










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!