Menú

26 de maig 2023

pebrots farcits soja al forn (vegans)

 


Pebrots farcits de soja al forn (vegans)

  

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

temps de cocció

20’

55’

Cost per ració

2€

 

Aquests pebrots resulten molt bons. Sí que he de dir que, el proper cop els faré amb pebrots verds de fregir tallats longitudinalment (a lo llarg) que són més prims i quedaran més tous. Aquests pebrots van quedar al dente, sí que tenen molt bona presentació. I una solució podria ser coure’ls abans de farcir-los uns 15 o 20 minuts al forn i que és el que us proposo a la recepta.

Per la resta, el farcit resulta deliciós. I és que la soja texturitzada és un molt bon recurs per tots aquells plats vegans.

 

Ingredients per unes 2 persones:

4 pebrots vermells o d’un altre color, 75 grams de soja texturitzada, 125ml. de brou de verdures, una ceba, 1 dent d’all, 4 pastanagues, 75 grams de salsa de tomàquet, 40ml, de vi blanc o brandi, uns pinyons i un xic de pebrot vermell dolç, comí, orenga, sal, pebre negre i oli d’oliva.

 

1.       Primer de tot, mesuro els ingredients, els peso i aparto per tenir-los tots preparats.

2.       Poso la soja a hidratar amb el brou calent. Ho remeno i deixo reposar uns 10 minuts. Si cal afegeixo un xic més de brou (o aigua)

3.       Sofregeixo la ceba tallada ben ben petita en una paella amb oli d’oliva i un gra d’all per aromatitzar. Quan l’all s’enrosseix l’aparto perquè no es cremi.

4.       Poso els pinyons a hidratar amb aigua freda. (és per evitar després que se’ns cremin)

5.       Afegeixo les pastanagues tallades a daus petitíssims. També s’hi pot posar carbassa o api per donar-li un sabor especial. Jo avui només he fet servir pastanaga. Ho sofregim tot fins que està fet. Salpebro al gust.

6.       Poso el forn a escalfar a 200 graus a sota i a sobre. Talló els pebrots per la part de sobre com si volgués treure un barret i els coc al forn amb un xic d'oli d'oliva uns 20' (això ho faig perquè els pebrots que usi tenen una pell i carns gruixudes)


7.       En aquest moment de cocció afegeixo la soja texturitzada a les verdures, remeno bé i rectifico de sal i pebre.  Coc uns minuts i ...

8.       Afegeixo la salsa de tomàquet, un xic de sucre i sal sobre el tomàquet per equilibrar l’acidesa. I barrejo bé. Faig coure uns 5 minuts i ...

9.       Apujo el foc i aboco el brandi. Coc fins que s’evapori i la salsa es redueixi. Apago el foc i deixo reposar.

10.   Trec els pebrots del forn. Els farceixo amb la soja i les verdures i

11.   A coure al forn uns 15 minuts.

12.   Els trec del forn i poso uns pinyons i torno al forn uns 10’ més. I serveixo a taula.

 

 

Bon profit!



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!