Menú

12 de febr. 2021

Croquetes veganes de carbassa i pastanaga al curri

 


Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

1h30’

Temps de repòs

12h/24h

Temps de fregir

15’

Cost per croqueta

0,10€

 

Ingredients per unes 40 croquetes: uns 2500ml de llet de civada (o una altra beguda vegetal), uns 200 grams de farina, uns 800 grams de pastanaga, 400 grams de carbassa ja pelada, una ceba, un parell de culleradetes de cúrcuma, (o curri), pa ratllat (per espessir una mica si cal i per després arrebossar), oli d’oliva, sal i pebre.

 

1)    Primer de tot pelo i tallo la carbassa i les pastanagues a daus i avui les coc al vapor durant uns 20 minuts aproximadament. Després les aixafo amb una forquilla fins obtenir una pasta homogènia i espessa.

2)    Poso al foc una cassola amb oli d’oliva i fregeixo ceba tallada ben trinxada

3)    Quan estigui feta hi afegeixo el curri i barrejo bé.

4)    Hi afegeixo el puré de carbassa i pastanaga i ho remeno tot bé.

5)    Deixo coure uns minuts tot remenant.

6)    Afegeixo farina i barrejo. I seguidament afegeixo la llet vegetal tot barrejant i miro que que em quedi una pasta espessa.

7)    Apago el foc, tasto i rectifico de sal i pebre. Aboco la massa en un bol, tapo amb film transparent i quan sigui fred ho poso a la nevera a reposar.

8)    L’endemà faig les formes de les croquetes. Si ho necessito espessir hi afegeixo pa ratllat i treballo la massa de les croquetes. Aleshores, les passo per aigua freda barrejada amb una mica de farina (la idea és aconseguir una pasta cremosa que s'adhereixi bé i després passar-ho pa ratllat. També va bé fer-ho només amb pa ratllat però queden més bé amb farina/aigua i pa ratllat. 

9)    Les fregeixo en abundant oli d’oliva ben ben calent.

Si les vull congelar, en el punt 8 les col·loco en tapers o bosses i al congelador.

 

 

Bon profit!


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!