Dificultat |
Mitjana |
Temps de preparació |
1h30’ |
Temps de repòs |
12h/24h |
Temps de fregir |
15’ |
Cost per croqueta |
0,10€ |
Ingredients per unes 40 croquetes: uns 2500ml de llet de civada (o una altra beguda vegetal), uns 200 grams de farina,
uns 800 grams de pastanaga, 400 grams de carbassa ja pelada, una ceba, un parell de
culleradetes de cúrcuma, (o curri), pa ratllat (per espessir una mica si cal i per després arrebossar), oli d’oliva, sal i pebre.
1) Primer
de tot pelo i tallo la carbassa i les pastanagues a daus i avui les coc al
vapor durant uns 20 minuts aproximadament. Després les aixafo amb una forquilla
fins obtenir una pasta homogènia i espessa.
2) Poso
al foc una cassola amb oli d’oliva i fregeixo ceba tallada ben trinxada
3) Quan
estigui feta hi afegeixo el curri i barrejo bé.
4) Hi
afegeixo el puré de carbassa i pastanaga i ho remeno tot bé.
5) Deixo
coure uns minuts tot remenant.
6) Afegeixo
farina i barrejo. I seguidament afegeixo la llet vegetal tot barrejant i miro
que que em quedi una pasta espessa.
7) Apago
el foc, tasto i rectifico de sal i pebre. Aboco la massa en un bol, tapo amb
film transparent i quan sigui fred ho poso a la nevera a reposar.
8) L’endemà
faig les formes de les croquetes. Si ho necessito espessir hi afegeixo pa
ratllat i treballo la massa de les croquetes. Aleshores, les passo per aigua freda barrejada amb una mica de farina (la idea és aconseguir una pasta cremosa que s'adhereixi bé i després passar-ho pa ratllat. També va bé fer-ho només amb pa ratllat però queden més bé amb farina/aigua i pa ratllat.
9) Les
fregeixo en abundant oli d’oliva ben ben calent.
Si
les vull congelar, en el punt 8 les col·loco en tapers o bosses i al
congelador.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!