Menú

5 de març 2021

paella de verdures

 


 Avui t'explico com fer una paella totalment vegana, molt saborosa, pots afegir-hi o treure verdures però no hi pot faltar un bon brou vegetal, i el pebrot. La resta, al teu gust. Això sí, com més reposi millor, més gustosa. A veure si t'agrada aquest plat apte per tot tipus de públic: sense gluten, sense lactosa, sense aliments d'origen animal, amb molt color i alegria i que és totalment un plat de diumenge. T'animo a fer-la. Èxit assegurat. 

Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora i mitja

Cost per ració

1,10€

 

 Ingredients per 8 persones: 7/8 tasses d’arròs bomba (o uns 700 grams), 1.200 ml de brou d’herbes (el doble que d’arròs) i les verdures següents: 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, un ramell de brócoli, una albergínia, un carbassó, un parell de pastanagues, un bon grapat de mongeta verda (300 grams) i uns quants xampinyons (mig quilo). A més a més per aromatitzar : un bitxo, 4 o 5 dents d’all, sal, pebre, oli d’oliva i pebrot vermell en pebre. Brou vegetal fet a casa. Aquí t'explico com fer el brou casolà vegà. 

Aquest brou és el que faig habitualment a casa, tot amb ingredients que no són d’origen animal, per tant, vegà cent per cent. És molt senzill i resulta un brou molt gustós que tinc de base per a fer sopes, cremes, paelles i guisats entre d’altres.

 Ingredients per 2 litres de brou : 1 porro, 1 ceba, 4 pastanagues, 1 xirivia, 1 nap, unes branques d’api, oli d’oliva, sal i pebre blanca. Alguns cops hi afegeixo altres verdures com carbassa. Netejo, pelo i tallo les verdures totes ben petites. En una bosseta d’aquelles de posar els cigrons per evitar la feinada de colar-ho, hi poso tallats el nap, la xirivia, 2 pastanagues, i l’api.  I ho deixo apart. Ara en una olla ben fonda hi aboco un raig d’oli d’oliva, ho poso al foc i afegeixo el porro i la ceba tallats petits. Deixo sofregir una estoneta.  Quan veig que tenen un lleuger to daurat hi afegeixo aigua i al foc. Quan arrenca el bull hi afegeixo la bosseta amb totes les verdures i les 2 pastanagues tallades a daus petits a fora. Salpebro al gust, abaixo el foc i deixo coure una hora i mitja aproximadament. Trec la bosseta i passo l’aigua de la cocció amb la pastanaga, porro i ceba pel turmix. Obtindré un brou molt suau i gustós. 

  

1)     Primer de tot, faig el sofregit. Avui ho he fet a primera hora del matí però es pot fer el vespre abans.

2)    Netejo, pelo i tallo les verdures totes ben petites,.

3)    Poso oli en una paella gran d’aquelles amples i planes i els alls laminats i el bitxo. Sofregeixo aquests alls per tal que l’oli s’aromatitzi. Trec els alls i deixo el bitxo. I ara aniré afegint totes les verdures

4)    En aquest ordre vaig posant: pebrots, pastanaga, bròcoli, albergínia, xampinyons i carbassó.

5)    Ho sofregeixo tot a foc lent. Salpebro al gust. Afegeixo alguna espècie que li doni un toc com per exemple el pebrot vermell, tot dependrà del sabor que més ens agrada. Això sí, millor no barrejar les espècies sinó les coneixes.  

6)    En aquest punt

7)    Hi puc abocar una mica de vi (blanc) però no és necessari. Si ho fas, apuja el foc, ajudarà a evaporar l’alcohol.

8)    En aquest punt ja tinc el sofregit fet. El puc deixar reposar unes hores o fer-lo d’un dia per l’altre.

Posem que al cap de dues hores ja és hora de dinar. Doncs bé, poso a escalfar el sofregit a la paella, trec el bitxo que ja ha donat el gust al sofregit.

9)    Poso el brou a escalfar. Si no tinc brou puc fer-ho amb aigua i fer un brou amb un parell de verdures que tingui (pastanaga, api, ceba, porro...). En cas últim puc fer servir aigua, però millor evitar-ho.

10)  Quan el sofregit està calent hi afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta d’ingredients. Deixo que l’arròs es faci un parell de minuts perquè així agafa consistència i remeno bé tots els ingredients. Vull que l’arròs faci una capa per fora per donar-li una certa consistència.

11)   Aboco el brou calent. Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi posa més, queda més caldós. Coc uns 15 minuts a foc mig vigilant el nivell de brou i, si cal, n’afegeixo. Tasto i salpebro si cal. Tot això es fa amb la paella tapada.

12)  Deixo reposar uns 10 minuts abans de servir.

 

 

Bon profit !

 


 

 
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!