Dificultat
|
Fàcil
|
Temps preparació
i cocció
Temps descans
escabetx
|
2h’
7 dies
|
Cost per ració
|
4,20€
|
Aquest plat resulta molt gustós i pràctic però te
un petit inconvenient, cal cuinar-lo 8 dies abans de menjar-se’l. Però si ho
planifiquem, cap problema ! Repetireu segur !
Ingredients per unes 4/5 persones: 2 kg mig de pollastre (de pagès, seria un pollastre
mitjanet), 1 litre i mig d’oli d’oliva de bona qualitat, mig litre de vinagre de vi,
uns 40 grams de pebre negre en gra, 4 cabeces d’all i 4 fulles de llorer.
1) Primer
de tot, hem de tenir el pollastre tallat a trossos petits (a octaus o més).
2) Posem
el pollastre en una cassola gran, reguem amb tot l’oli, el vinagre, i posem
tota la resta d’ingredients: pebre, llorer, all .... ho posem al foc durant una
hora i mitja a foc baix perquè es vagi confitant a poc a poc. Jo el que faig és
posar el foc fort durant 5 minuts i després l’abaixo i faig coure una hora i
mitja a foc molt lent. Apartem del foc i deixem refredar sobre el taulell.
3) Posem
a la nevera en un taper tapat amb tots els ingredients i deixem reposar una
setmana ! sí! Una setmana!. A partir de la setmana ja podem treure els talls i
servir-los tal qual freds acompanyats d’una bona escalivada o una amanida o una
amanida de patates.
Bon profit!
![]() |
ingredients: un pollastre de pagès, oli, vinagre... |
![]() |
el macerem amb tots els ingredients |
![]() |
i cobrim amb oli |
![]() |
i vinagre |
![]() |
i al foc lent una bona estona |
![]() |
deixem refredar i a la nevera uns quants dies |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!