Aquest plat resulta deliciós, la clau? Deixar macerar el pollastre amb les espècies! El pots combinar amb arròs però també resulta molt bo amb patates o unes verdures a la planxa. T'animes?
Dificultat |
Mitjana |
Temps maceració temps de cocció |
una nit 25’ |
Cost per ració |
2,80€ |
Un plat amb aromes molt orientals, el
curri està fet amb diverses espècies entre elles la cúrcuma, gingebre,
canyella, caiena, etc. És un plat molt complet i saborós.
Ingredients per unes 8 persones: 1500 grams de
pollastre net i desossat (jo he fet netejar dos pollastres d'un parell de kg cadascun sencer), 2 llaunes de llet de coco (d’uns 250 grams
cadascuna), un raig d’oli d’oliva (pots usar també de girasol), i uns 50 grams
de mantega 2 cebes, 10 cullerades de tomàquet triturat (uns 230 grams), sal, pebre negra i 3
dents d’all. Per aromatitzar: curri (10 cullerades de postres), gingebre fresc
ratllat (una cullerada sopera), cilantre (una cullerada sopera, és
opcional). I arròs basmati: uns 50 grams
per persona. (uns 400 grams)
1. Primer de tot, mesuro
tots els ingredients.
2. Poso el pollastre a
marinar el dia abans amb les espècies. Primer de tot preparo un taper gran amb
tapa o una safata gran, hi poso paper d’estrassa per tota la base i les parets
(és opcional, però a mi em va bé per no embrutar tant)
3. I en un bol barrejo el curri, les
dents d’alls picades ben petites. Hi afegeixo sal i pebre.
4. Aleshores hi barrejo la salsa de
tomàquet (o tomàquet triturat).
5. I vaig passant els daus de pollastre
per tota la barreja i els vaig col·locant dins el taper o safata. Quan tinc tot
el pollastre a la safata aboco la mescla del marinat per sobre. Tapo i deixo a
la nevera tota una nit perquè tots els sabors i aromes impregnin el pollastre.
6. L’endemà en una paella gran sofregeixo
amb oli d’oliva els daus de pollastre durant uns cinc minuts..
7. I afegeixo la ceba i
quan aquesta comenci a estar feta hi aboco gingebre ratllat. Ho coc un parell
de minuts més. Afegeixo la llet de coco i abaixo el foc. Deixo coure uns 10 minuts fins
que tot estigui ben fet i la salsa reduïda. La clau és que la salsa sigui d’una
textura suau. Tasta-la per veure el punt de sabor i rectificar de sal, pebre o
el que sigui. En aquesta última fase hi pots afegir un xic de cilantre picat
però això ja va a gustos. Avui no n’hi he posat perquè a casa no els agrada
massa.
8. Aturo el foc i deixo
reposar una estona tapat. Prèviament he bullit arròs basmati (senzillament,
poso una olla al foc amb aigua i quan arrenca el bull aboco l’arròs i deixo
coure deu minuts, trec del foc, escorro i deixo refredar.)
9. Serveixo el pollastre en una safata
i amb un gran bol d’arròs perquè cadascú es serveixi el que vulgui.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!