Menú

25 de març 2022

pollastre oriental al curri

 


Aquest plat resulta deliciós, la clau? Deixar macerar el pollastre amb les espècies! El pots combinar amb arròs però també resulta molt bo amb patates o unes verdures a la planxa. T'animes?

 

Dificultat

Mitjana

Temps maceració

temps de cocció

una nit

25’

Cost per ració

2,80€

 

Un plat amb aromes molt orientals, el curri està fet amb diverses espècies entre elles la cúrcuma, gingebre, canyella, caiena, etc. És un plat molt complet i saborós.

 

Ingredients per unes 8 persones: 1500 grams de pollastre net i desossat (jo he fet netejar dos pollastres d'un parell de kg cadascun sencer), 2 llaunes de llet de coco (d’uns 250 grams cadascuna), un raig d’oli d’oliva (pots usar també de girasol), i uns 50 grams de mantega 2 cebes, 10 cullerades de tomàquet triturat (uns 230 grams), sal, pebre negra i 3 dents d’all. Per aromatitzar: curri (10 cullerades de postres), gingebre fresc ratllat (una cullerada sopera), cilantre (una cullerada sopera, és opcional).  I arròs basmati: uns 50 grams per persona. (uns 400 grams)

 

1.      Primer de tot, mesuro tots els ingredients. 

2.      Poso el pollastre a marinar el dia abans amb les espècies. Primer de tot preparo un taper gran amb tapa o una safata gran, hi poso paper d’estrassa per tota la base i les parets (és opcional, però a mi em va bé per no embrutar tant)

3. I en un bol barrejo el curri, les dents d’alls picades ben petites. Hi afegeixo sal i pebre.

4. Aleshores hi barrejo la salsa de tomàquet (o tomàquet triturat).

 

5. I vaig passant els daus de pollastre per tota la barreja i els vaig col·locant dins el taper o safata. Quan tinc tot el pollastre a la safata aboco la mescla del marinat per sobre. Tapo i deixo a la nevera tota una nit perquè tots els sabors i aromes impregnin el pollastre.

6. L’endemà en una paella gran sofregeixo amb oli d’oliva els daus de pollastre durant uns cinc minuts..

7.      I afegeixo la ceba i quan aquesta comenci a estar feta hi aboco gingebre ratllat. Ho coc un parell de minuts més. Afegeixo la llet de coco i abaixo el foc. Deixo coure uns 10 minuts fins que tot estigui ben fet i la salsa reduïda. La clau és que la salsa sigui d’una textura suau. Tasta-la per veure el punt de sabor i rectificar de sal, pebre o el que sigui. En aquesta última fase hi pots afegir un xic de cilantre picat però això ja va a gustos. Avui no n’hi he posat perquè a casa no els agrada massa.

8.      Aturo el foc i deixo reposar una estona tapat. Prèviament he bullit arròs basmati (senzillament, poso una olla al foc amb aigua i quan arrenca el bull aboco l’arròs i deixo coure deu minuts, trec del foc, escorro i deixo refredar.)

9. Serveixo el pollastre en una safata i amb un gran bol d’arròs perquè cadascú es serveixi el que vulgui.

 

Bon profit!



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!