Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1h
|
Cost per hamburguesa
|
0,40€
|
Ingredients per unes 8 o 9 hamburgueses:
mig quilo de cigrons cuits, 1 ceba, 1
poma, 1 branca d’api, 50 grams d’ametlla granulada, 50 grams de farina d’ametlla, 2 ous (1 x arrebossar) ,
sal, pebre negre, oli d’oliva i pa ratllat.
Estris:
una anella metàl·lica d’aquells de muntar presentacions, paper de forn,
culleres de diferents tamanys.
1)
Primer de tot preparem
els ingredients, els netegem, si escau i pesem.
2)
Pelem i tallem la ceba
ben fina i la posem en una paella a daurar-se breument a foc fluix.
3)
Piquem els cigrons amb
el turmix de forma que quedi una pasta com d’hummus. Col·loquem en un bol gran.
4)
Piquem ben petit l’api i
la poma. Quan la ceba està cuita també la passem pel turmix.
5)
Barregem bé tots el que
hem treballat fins ara i passem x turmix (cigrons, api, poma, ametlla, ceba i ou batut ..) i salpebrem.
Treballem amb una cullera però millor si ho acabem d’amassar amb les mans.
6)
Afegim el pa ratllat que
ens demani la massa. Hem de tenir força pa ratllat disponible per si de cas.
Una de les fases més difícils de fer les hamburgueses vegetarianes és trobar
l’equilibri entre la textura, el sabor i la consistència. La massa ha de quedar
prou suau però alhora prou consistent perquè en fer la forma o fregir-la no
se’ns trenqui. He de dir que en les primeres ocasions vaig fer curt de pa
ratllat però després ja he trobat la textura adequada. Assaig, error, assaig , error.
7)
Ara anirem a fer les
formes d’hamburgueses. Com? Tallem paper de forn en quadrats o rodones del
tamany de l’hamburguesa... Posem de base un paperet i a sobre l’anella
metàl·lica: anem omplint l’anella tot fent pressió amb una cullera o una mà de
morter. A mi em va millor fer-ho amb una cullera de postres. Si teniu estris
especials per muntar hamburgueses ho feu servir però si n’heu de comprar
vigileu que puguin obrir-se per sota. Les hamburgueses vegetarianes tendeixen a
tenir textures que s’enganxen a les superfícies.
8)
Aquesta hamburguesa la
passarem per ou batut i després per pa ratllat per donar-li més consistència a
la superfície.
9)
I ja tenim l’hamburguesa
feta. La podem desar a la nevera uns dies dins un taper, o bé congelar o bé
fregir amb un raig d’oli d’oliva en una paella. Resulta una hamburguesa molt gustosa i que
atipa molt. Combineu-la preferentment amb amanides verdes o verdures cuites
sense greix o bé sopes o cremes suaus de verdures.
Bon
profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
fregim la ceba |
![]() |
piquem l'api |
![]() |
tallem la poma |
![]() |
ho piquem tot |
![]() |
barregem bé |
![]() |
afegim pa ratllat |
![]() |
anem a fer les formes, paper de forn de base |
![]() |
anem fent la forma |
![]() |
ja la tenim |
![]() |
passem per ou batut |
![]() |
i per pa |
![]() |
fregim amb oli d'oliva |
![]() |
queda millor si l'apretem amb un paper per sobre |
![]() |
preparades per desar o congelar |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!