divendres, 23 de novembre de 2018

hamburguesa vegetariana de cigrons i ametlla





Dificultat
Mitjana
Temps
1h
Cost per hamburguesa
0,40€

Ingredients per unes 8 o 9 hamburgueses: mig quilo de cigrons cuits, 1 ceba,  1 poma, 1 branca d’api, 50 grams d’ametlla granulada, 50 grams de farina d’ametlla, 2 ous (1 x arrebossar) , sal, pebre negre, oli d’oliva i pa ratllat.  
Estris: una anella metàl·lica d’aquells de muntar presentacions, paper de forn, culleres de diferents tamanys.

1)     Primer de tot preparem els ingredients, els netegem, si escau i pesem.
2)    Pelem i tallem la ceba ben fina i la posem en una paella a daurar-se breument a foc fluix.
3)    Piquem els cigrons amb el turmix de forma que quedi una pasta com d’hummus. Col·loquem en un bol gran.
4)    Piquem ben petit l’api i la poma. Quan la ceba està cuita també la passem pel turmix.
5)    Barregem bé tots el que hem treballat fins ara i passem x turmix (cigrons, api, poma, ametlla, ceba i ou batut ..) i salpebrem. Treballem amb una cullera però millor si ho acabem d’amassar amb les mans.
6)    Afegim el pa ratllat que ens demani la massa. Hem de tenir força pa ratllat disponible per si de cas. Una de les fases més difícils de fer les hamburgueses vegetarianes és trobar l’equilibri entre la textura, el sabor i la consistència. La massa ha de quedar prou suau però alhora prou consistent perquè en fer la forma o fregir-la no se’ns trenqui. He de dir que en les primeres ocasions vaig fer curt de pa ratllat però després ja he trobat la textura adequada.  Assaig, error, assaig , error.
7)    Ara anirem a fer les formes d’hamburgueses. Com? Tallem paper de forn en quadrats o rodones del tamany de l’hamburguesa... Posem de base un paperet i a sobre l’anella metàl·lica: anem omplint l’anella tot fent pressió amb una cullera o una mà de morter. A mi em va millor fer-ho amb una cullera de postres. Si teniu estris especials per muntar hamburgueses ho feu servir però si n’heu de comprar vigileu que puguin obrir-se per sota. Les hamburgueses vegetarianes tendeixen a tenir textures que s’enganxen a les superfícies.
8)    Aquesta hamburguesa la passarem per ou batut i després per pa ratllat per donar-li més consistència a la superfície.
9)    I ja tenim l’hamburguesa feta. La podem desar a la nevera uns dies dins un taper, o bé congelar o bé fregir amb un raig d’oli d’oliva en una paella.  Resulta una hamburguesa molt gustosa i que atipa molt. Combineu-la preferentment amb amanides verdes o verdures cuites sense greix o bé sopes o cremes suaus de verdures.

Bon profit!


els ingredients

fregim la ceba

piquem l'api

tallem la poma


ho piquem tot



barregem bé 



afegim pa ratllat

anem a fer les formes, paper de forn de base

anem fent la forma

ja la tenim


passem per ou batut

i per pa

fregim amb oli d'oliva

queda millor si l'apretem amb un paper per sobre


preparades per desar o congelar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!