Menú

8 de gen. 2021

tofu marinat

 


Dificultat

Molt Fàcil

Temps

20’

Cost per ració

0,90€

 

El tofu, aquest aliment tan usat per persones veganes, és una font important de proteïnes i és el resultat d’un aliment: la soja. Però sense fer-hi res, resulta insípid, cal amorosir-lo amb espècies, o verdures.

És una manera senzilla de tenir el nostre propi tofu marinat. A mida que ho fas vas veient quines són les espècies que més t’agraden. Admet múltiples combinacions i sempre pots improvisar si tens espècies al rebost com cúrcuma, curri, pebre, alfàbrega, orenga, timó, llimona, comí...

Ingredients per unes 2 persones:  un paquet de tofu natural (sol anar en paquets de 250/300 grams la peça), 70 ml d’aigua (un quart de got), 1 cullerada* de xarop d’atzavara (sirope de arce), 2 cullerades de soja o de tamari, 1 cullerada de vinagre de poma, 1 culleradeta d’all en pols, 1 culleradeta de maizena o algun espessidor similar, un polsim de pebrot vermell tant picant com dolç (li donarà color roig) i un raig d’oli d’oliva. Hi ha gent que hi posa més però crec que amb aquests ingredients és més que suficient.

 * un cullerada: una cullerada de sopa (si poso culleradeta, em refereixo a cullereta de postres)

 

1)     Primer de tot es barregen tots els ingredients del marinat (excepte el tofu) en un bol i es bat enèrgicament perque tot quedi ben barrejat.

2)    Agafo la peça de tofu i l’embolico amb paper de cuinar per assecar-lo i treure-li tota l’aigua sobrera. El tallo en daus petits.

3)    En un taper hi poso una base del marinat, col·loco els daus petits de tofu dins i acabo d’abocar tot el marinat. Ideal és que ho cobreixi tot per això millor usar un taper amb més base i més baix)

4)    Poso el taper tancat a la nevera durant almenys uns 20 minuts però si ho deixes unes hores guanya en intensitat

5)    Trec el tofu de dins el marinat. Deixo escórrer una mica. I ja el tinc a punt per fregir-lo a la paella amb una mica d’oli d’oliva o bé per afegir-lo cru en una amanida. A casa ens agrada passat per paella i posat calent damunt l’amanida verda

Bon profit!

 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!