divendres, 5 d’octubre de 2018

truita vegana de patates i ceba




Dificultat
Mitjana
Temps
45’
Cost per ració
0,60€

Aquesta truita és apta per a persones veganes doncs no porta ou, vegetarianes òbviament, i persones amb al·lèrgies a l’ou. L’ingredient estrella i que substitueix l’ou és la farina de cigró que la podem trobar ara a moltes graneries però també a molts supermercats i botigues de barri. A més a més te una durada molt llarga i no necessita nevera. Podem emportar-nos-la de viatge molt còmodament.  Espero que ho proveu a casa, segur que repetireu. El resultat és fabulós. La clau? Fregir les patates amb carinyo i la ceba, un gran ingredient en la truita de patates.


Ingredients per unes 4 racions: 150 grams de farina de cigró i uns 150 grams d'aigua, o potser una mica més ), 1 kg de patates, 1 ceba, oli d’oliva, pebre, sal, i 2 grans d’all.
** cal aconseguir una textura de puré fi no excesivamente espès però tampoc massa clar. 

1)     Primer de tot pesem els ingredients. Després pelem i tallem les patates a rodanxes petites i les fregim amb abundant oli d’oliva ben calent i els granets d’all (que li donaran sabor). Quan estiguin mig cuites hi afegim la ceba tallada a anelles primes. Apartem i deixem escórrer l’oli sobrer damunt un plat amb paper de cuina a sota
2)    En un bol barregem la farina de cigró juntament amb l’aigua i ho batem tot bé fins que tinguem una barreja fina. Ho salpebrem al gust
3)    Afegim al bol de la pasta de farina de cigró les patates i ceba i ho barregem.
4)    En una paella per fer truites (de les que no s’enganxen) hi posem un raig d’oli d’oliva i aboquem la barreja. La coem a foc lent (un 4 sobre 10 en inducció) durant uns 10 minuts i li donem la volta i deixem coure 2/3minuts més. La clau perquè quedi bé és coure a foc lent i tapada. De tant en tant sacsegem la paella perquè no s’enganxi i mirem com està de cocció. Jo la giro quan veig que la part superior del centre està ja en bon punt de cocció (un color dauradet i una textura que ens indica que està feta). En aquest punt és quan li dono la volta i deixo coure uns minuts més.
5)    Servim calenta, tèbia o freda a gust de cadascú. Resulta original i molt gustosa.


Bon profit!





els ingredients... 

pelem i tallem les patates i la ceba

barregem la farina amb agua

fins que quedi una textura suau


fregim les patates i la ceba aromatitzant amb all


barregem tot bé


fregim a poc a poc i tapada

1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!