Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
45’
|
Cost per ració
|
0,60€
|
Aquesta truita és apta per a persones veganes doncs no porta ou,
vegetarianes òbviament, i persones amb al·lèrgies a l’ou. L’ingredient estrella
i que substitueix l’ou és la farina de cigró que la podem trobar ara a moltes
graneries però també a molts supermercats i botigues de barri. A més a més te
una durada molt llarga i no necessita nevera. Podem emportar-nos-la de viatge
molt còmodament. Espero que ho proveu a
casa, segur que repetireu. El resultat és fabulós. La clau? Fregir les patates amb carinyo i
la ceba, un gran ingredient en la truita de patates.
Ingredients per unes 4 racions:
150 grams de farina de cigró i uns 150 grams d'aigua, o potser una mica més ), 1 kg de
patates, 1 ceba, oli d’oliva, pebre, sal, i 2 grans d’all.
** cal aconseguir una textura de puré fi no excesivamente espès però tampoc massa clar.
1)
Primer de tot pesem els ingredients.
Després pelem i tallem les patates a rodanxes petites i les fregim amb abundant
oli d’oliva ben calent i els granets d’all (que li donaran sabor). Quan
estiguin mig cuites hi afegim la ceba tallada a anelles primes. Apartem i
deixem escórrer l’oli sobrer damunt un plat amb paper de cuina a sota
2)
En un bol barregem la farina de cigró
juntament amb l’aigua i ho batem tot bé fins que tinguem una barreja fina. Ho
salpebrem al gust
3)
Afegim al bol de la pasta de farina de
cigró les patates i ceba i ho barregem.
4)
En una paella per fer truites (de les que
no s’enganxen) hi posem un raig d’oli d’oliva i aboquem la barreja. La coem a
foc lent (un 4 sobre 10 en inducció) durant uns 10 minuts i li donem la volta i
deixem coure 2/3minuts més. La clau perquè quedi bé és coure a foc lent i
tapada. De tant en tant sacsegem la paella perquè no s’enganxi i mirem com està
de cocció. Jo la giro quan veig que la part superior del centre està ja en bon
punt de cocció (un color dauradet i una textura que ens indica que està feta).
En aquest punt és quan li dono la volta i deixo coure uns minuts més.
5)
Servim calenta, tèbia o freda a gust de
cadascú. Resulta original i molt gustosa.
Ho provarem
ResponEliminahola.....es nota el gust de la farina de cigro?
ResponEliminadoncs no m'agrada gens el regust que deixa la farina de cigro.
moltes gracies.
Jo no el noto massa, però a mi no em desagrada el cigró. La ceba i la patata dominen el sabor, i sobre tot si estan ben fregides i amb bon oli d'oliva.
Elimina