5 d’oct. 2018

truita vegana de patates i ceba




Dificultat
Mitjana
Temps
45’
Cost per ració
0,60€

Aquesta truita és apta per a persones veganes doncs no porta ou, vegetarianes òbviament, i persones amb al·lèrgies a l’ou. L’ingredient estrella i que substitueix l’ou és la farina de cigró que la podem trobar ara a moltes graneries però també a molts supermercats i botigues de barri. A més a més te una durada molt llarga i no necessita nevera. Podem emportar-nos-la de viatge molt còmodament.  Espero que ho proveu a casa, segur que repetireu. El resultat és fabulós. La clau? Fregir les patates amb carinyo i la ceba, un gran ingredient en la truita de patates.


Ingredients per unes 4 racions: 150 grams de farina de cigró i uns 150 grams d'aigua, o potser una mica més ), 1 kg de patates, 1 ceba, oli d’oliva, pebre, sal, i 2 grans d’all.
** cal aconseguir una textura de puré fi no excesivamente espès però tampoc massa clar. 

1)     Primer de tot pesem els ingredients. Després pelem i tallem les patates a rodanxes petites i les fregim amb abundant oli d’oliva ben calent i els granets d’all (que li donaran sabor). Quan estiguin mig cuites hi afegim la ceba tallada a anelles primes. Apartem i deixem escórrer l’oli sobrer damunt un plat amb paper de cuina a sota
2)    En un bol barregem la farina de cigró juntament amb l’aigua i ho batem tot bé fins que tinguem una barreja fina. Ho salpebrem al gust
3)    Afegim al bol de la pasta de farina de cigró les patates i ceba i ho barregem.
4)    En una paella per fer truites (de les que no s’enganxen) hi posem un raig d’oli d’oliva i aboquem la barreja. La coem a foc lent (un 4 sobre 10 en inducció) durant uns 10 minuts i li donem la volta i deixem coure 2/3minuts més. La clau perquè quedi bé és coure a foc lent i tapada. De tant en tant sacsegem la paella perquè no s’enganxi i mirem com està de cocció. Jo la giro quan veig que la part superior del centre està ja en bon punt de cocció (un color dauradet i una textura que ens indica que està feta). En aquest punt és quan li dono la volta i deixo coure uns minuts més.
5)    Servim calenta, tèbia o freda a gust de cadascú. Resulta original i molt gustosa.


Bon profit!





els ingredients... 

pelem i tallem les patates i la ceba

barregem la farina amb agua

fins que quedi una textura suau


fregim les patates i la ceba aromatitzant amb all


barregem tot bé


fregim a poc a poc i tapada

3 comentaris:

  1. hola.....es nota el gust de la farina de cigro?
    doncs no m'agrada gens el regust que deixa la farina de cigro.
    moltes gracies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no el noto massa, però a mi no em desagrada el cigró. La ceba i la patata dominen el sabor, i sobre tot si estan ben fregides i amb bon oli d'oliva.

      Elimina

Agraïda per la teva aportació !!!