Dificultat |
Mitjana |
Temps paella Temps escalivada |
1 hora i mitja 2 hores |
Cost per ració |
0,80€ |
Ingredients per 8 persones: 7/8 tasses d’arròs bomba (o uns 700 grams), 1.200 ml de brou d’herbes o d’aigua (el doble que d’arròs), verdures per escalivar; 2 pebrots verds, 2 pebrots vermells i 1 albergínia. Un manat d’alls tendres, un porro mitjà, 1 ceba mitjana, uns 200 grams de mongeta verda (jo tenia puntes sobreres), un parell de bitxos, 4 o 5 dents d’all, sal, pebre, oli d’oliva. Brou vegetal fet a casa (us ho explico apart)
1)
Primer de tot, el dia
abans poso els pebrots i l’albergínia pintats amb oli d’oliva en una safata al
forn tapats amb paper d’alumini durant una horeta a forn mig. Els trec, deixo
refredar, pelo i tallo a trossos petits. Ho reservo tot en un taper.
2)
Netejo, pelo i tallo les
verdures totes ben petites, excepte els bitxos que els posaré sencers per
després poder-los treure.
3)
Poso oli en una paella
gran d’aquelles amples i planes i els alls laminats i els bitxos. Sofregeixo
aquests alls per tal que l’oli s’aromatitzi. I ara aniré afegint totes les
verdures
4)
Començo sempre per la
ceba el porro, les mongetes, els alls tendres. Avui tenia aquestes verdures
però pots afegir les que et vingui de gust. Cap al final hi afegeixo un parell
de tomàquets tallats a vuitens o a quarts.
5)
Trec els bitxos que ja han
aportat el seu toc picant.
6)
Ho sofregeixo tot a foc
lent. Salpebro al gust. Afegeixo alguna espècie que li doni un toc com per
exemple el pebrot vermell dolç (o una
mica de curri, o farigola... ) tot dependrà del sabor que més ens agrada. Això
sí, millor no barrejar les espècies sinó les coneixes.
7)
I a última hora hi
afegeixo totes les verdures escalivades que són les que donaran el toc especial
i personal d’aquesta paella.
8)
En aquest punt ja tinc
el sofregit fet. El puc deixar reposar unes hores o fer-lo d’un dia per
l’altre.
Posem
que al cap de dues hores ja és hora de dinar. Doncs bé, poso a escalfar el
sofregit a la paella.
9)
Poso el brou a escalfar.
Si no tinc brou puc fer-ho amb aigua i fer un brou amb un parell de verdures
que tingui (pastanaga, api, ceba, porro...). En cas últim puc fer servir aigua,
però millor evitar-ho.
10) Quan
el sofregit està calent hi afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta
d’ingredients. Deixo que l’arròs es faci un parell de minuts perquè així agafa
consistència i remeno bé tots els ingredients. Vull que l’arròs faci una capa
per fora per donar-li una certa consistència.
11)
Aboco el brou calent.
Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi posa més, queda
més caldós. Coc uns 15 minuts a foc mig vigilant el nivell de brou i, si cal,
n’afegeixo. Tasto i salpebro si cal. Tot això es fa amb la paella tapada.
12) Deixo
reposar uns 10 minuts abans de servir.
Bon
profit !
![]() |
verdures sortides del forn |
![]() |
verdures escalivades preparades |
![]() |
els ingredients |
![]() |
aromatitzo l'oli |
![]() |
la ceba |
![]() |
el porro |
![]() |
les puntes de mongeta |
![]() |
afegeixo els alls tendres |
![]() |
i per acabar, les verdures escalivades |
![]() |
trec els bitxos abans |
![]() |
afegeixo l'arròs |
![]() |
i el brou vegetal |
![]() |
aboco |
![]() |
Introduir verdures escalivades a la paella no ho he fet mai. Però pinta molt bé i segur que és molt saborosa. Moltíssimes gràcies, Judit. Una abraçada.
ResponElimina