7 d’ag. 2020

Paella vegana de verdures escalivades



Dificultat

Mitjana

Temps paella

Temps escalivada

1 hora i mitja

2 hores

Cost per ració

0,80€

 Ingredients per 8 persones: 7/8 tasses d’arròs bomba (o uns 700 grams), 1.200 ml de brou d’herbes o d’aigua (el doble que d’arròs), verdures per escalivar; 2 pebrots verds, 2 pebrots vermells i 1 albergínia. Un manat d’alls tendres, un porro mitjà, 1 ceba mitjana, uns 200 grams de mongeta verda (jo tenia puntes sobreres), un parell de bitxos, 4 o 5 dents d’all, sal, pebre, oli d’oliva. Brou vegetal fet a casa (us ho explico apart)

 

1)     Primer de tot, el dia abans poso els pebrots i l’albergínia pintats amb oli d’oliva en una safata al forn tapats amb paper d’alumini durant una horeta a forn mig. Els trec, deixo refredar, pelo i tallo a trossos petits. Ho reservo tot en un taper.

2)    Netejo, pelo i tallo les verdures totes ben petites, excepte els bitxos que els posaré sencers per després poder-los treure.

3)    Poso oli en una paella gran d’aquelles amples i planes i els alls laminats i els bitxos. Sofregeixo aquests alls per tal que l’oli s’aromatitzi. I ara aniré afegint totes les verdures

4)    Començo sempre per la ceba el porro, les mongetes, els alls tendres. Avui tenia aquestes verdures però pots afegir les que et vingui de gust. Cap al final hi afegeixo un parell de tomàquets tallats a vuitens o a quarts.

5)    Trec els bitxos que ja han aportat el seu toc picant.

6)    Ho sofregeixo tot a foc lent. Salpebro al gust. Afegeixo alguna espècie que li doni un toc com per exemple el pebrot vermell dolç  (o una mica de curri, o farigola... ) tot dependrà del sabor que més ens agrada. Això sí, millor no barrejar les espècies sinó les coneixes.  

7)    I a última hora hi afegeixo totes les verdures escalivades que són les que donaran el toc especial i personal d’aquesta paella.

8)    En aquest punt ja tinc el sofregit fet. El puc deixar reposar unes hores o fer-lo d’un dia per l’altre.

Posem que al cap de dues hores ja és hora de dinar. Doncs bé, poso a escalfar el sofregit a la paella.

9)    Poso el brou a escalfar. Si no tinc brou puc fer-ho amb aigua i fer un brou amb un parell de verdures que tingui (pastanaga, api, ceba, porro...). En cas últim puc fer servir aigua, però millor evitar-ho.

10)  Quan el sofregit està calent hi afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta d’ingredients. Deixo que l’arròs es faci un parell de minuts perquè així agafa consistència i remeno bé tots els ingredients. Vull que l’arròs faci una capa per fora per donar-li una certa consistència.

11)   Aboco el brou calent. Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi posa més, queda més caldós. Coc uns 15 minuts a foc mig vigilant el nivell de brou i, si cal, n’afegeixo. Tasto i salpebro si cal. Tot això es fa amb la paella tapada.

12)  Deixo reposar uns 10 minuts abans de servir.

  

Bon profit !




verdures sortides del forn


verdures escalivades preparades






els ingredients


aromatitzo l'oli

la ceba



el porro




les puntes de mongeta


afegeixo els alls tendres


i per acabar, les verdures escalivades

trec els bitxos abans



afegeixo l'arròs
una mica de pebrot vermell per acolorir

i el brou vegetal

aboco


1 comentari:

  1. Introduir verdures escalivades a la paella no ho he fet mai. Però pinta molt bé i segur que és molt saborosa. Moltíssimes gràcies, Judit. Una abraçada.

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!