Pollastre al forn amb patates, llimona i
romaní
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1 hora |
Cost per ració |
2,50€ |
Un pollastre extraordinari, amb les
herbes aromàtiques i la llimona que li donen un toc fresc. Junt amb les patates
fan un plat complet.
Ingredients per unes 4 persones: un pollastre tallat a octaus, dues llimones, unes
branques de romaní, una pastanaga, 4 patates, 3 grans d'all, oli d'oliva, 2
fulles de llorer, pebre negre, sal
1.
Primer de tot, poso el forn a escalfar a uns 180
graus.
2.
Trec unes tires de pell de la llimona
3.
En un got barrejo el suc de la llimona, les tires
picades, romaní picat, pebre negre, sal, oli i aigua. Alerta! La faré servir
per marinar les patates, per pintar la base de la safata i per pintar el
pollastre.
4.
Tallo les patates i en un bol les barrejo amb la
vinagreta d’abans.
5.
En una safata de forn poso uns grans d’all, branques
de romaní, un xic de la vinagreta de llimona i una pastanaga a trossos.
6.
Hi poso les patates tot fent un llit, de base.
7.
Salpebro el pollastre i el col·loco damunt les patates.
8.
Pinto el pollastre amb la vinagreta de llimona. Un
raig de brandi i cap al forn a coure uns 45 minuts a uns 180 graus.
9.
Deixo reposar una estona abans de servir a taula.
Aquest plat guanya d’un dia per l’altre.
Bon profit!