Menú

22 de jul. 2022

melindros vegans

 


Melindros vegans


Dificultat

Mitjana

Temps

10’

Repòs

Forn

90’

15’

Cost per unitat

0,10€

 

Uns melindros fets a casa, amb tots els ingredients d’origen vegetal. Vaig aprofitar per fer un pastís de pastanaga boníssim. I vosaltres, per a què els feu servir els melindros?

 

Ingredients per uns 15 melindros:

120 grams de farina de blat de moro, 120 més de blat, 20 grams de farina de cigró, uns 100 ml. de beguda vegetal (de civada o de soja per exemple), 120 grams de sucre moreno, uns 70 grams d’oli vegetal, uns 16 grams de llevat en pols (o un sobret), mitja cullerada sopera d’aroma de vainilla o sucre avainillat. I per l’acabat, una mica de sucre blanc.

1.     Primer de tot medeixo, peso els diferents ingredients.

2.     En un bol els barrejo per aquest ordre: primer barrejo l’oli, la llet i el sucre moreno. Ho remeno bé i afegeixo les farines, llevat i vainilla.

3.     Ho treballo primer amb una cullera de fusta i després ho passo per la màquina d’amassar elèctrica fins que tingui una massa ben barrejada i homogènia

4.     Queda una massa espessa, i molt enganxosa.

5.     La deixo a la nevera una hora i mitja perquè reposi

6.     I mentre reposa preparo una safata amb paper de forn i tinc el sucre blanc preparat. També trec una mànega pastissera que m’anirà molt bé per fer les formes

7.     Trec la massa de la nevera i la torno a passar una mica o bé per la màquina o bé amb la cullera

8.     La poso dins la mànega pastissera i vaig fent formes allargades que mesurin entre un cm. d’ample i uns 5 de llarg. Deixo força espai entremig perquè després la massa creix molt. Cal evitar que se’ns enganxin els melindros.

9.     Espolso amb sucre blanc amb generositat i al forn uns 15 minuts a uns 170 graus o fins que vegi que tenen bon color (vigila no es cremin)

10. Trec i deixo refredar

  

Bon profit!














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!