Melindros vegans
Dificultat | Mitjana |
Temps | 10’ |
Repòs Forn | 90’ 15’ |
Cost per unitat | 0,10€ |
Uns melindros fets a casa, amb tots els ingredients d’origen vegetal. Vaig aprofitar per fer un pastís de pastanaga boníssim. I vosaltres, per a què els feu servir els melindros?
Ingredients per uns 15 melindros:
120 grams de farina de blat de moro, 120 més de blat, 20 grams de farina de cigró, uns 100 ml. de beguda vegetal (de civada o de soja per exemple), 120 grams de sucre moreno, uns 70 grams d’oli vegetal, uns 16 grams de llevat en pols (o un sobret), mitja cullerada sopera d’aroma de vainilla o sucre avainillat. I per l’acabat, una mica de sucre blanc.
1. Primer de tot medeixo, peso els diferents ingredients.
2. En un bol els barrejo per aquest ordre: primer barrejo l’oli, la llet i el sucre moreno. Ho remeno bé i afegeixo les farines, llevat i vainilla.
3. Ho treballo primer amb una cullera de fusta i després ho passo per la màquina d’amassar elèctrica fins que tingui una massa ben barrejada i homogènia
4. Queda una massa espessa, i molt enganxosa.
5. La deixo a la nevera una hora i mitja perquè reposi
6. I mentre reposa preparo una safata amb paper de forn i tinc el sucre blanc preparat. També trec una mànega pastissera que m’anirà molt bé per fer les formes
7. Trec la massa de la nevera i la torno a passar una mica o bé per la màquina o bé amb la cullera
8. La poso dins la mànega pastissera i vaig fent formes allargades que mesurin entre un cm. d’ample i uns 5 de llarg. Deixo força espai entremig perquè després la massa creix molt. Cal evitar que se’ns enganxin els melindros.
9. Espolso amb sucre blanc amb generositat i al forn uns 15 minuts a uns 170 graus o fins que vegi que tenen bon color (vigila no es cremin)
10. Trec i deixo refredar
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!