Menú

4 d’abr. 2025

Esqueixada de bacallà

 


Esqueixada de bacallà

 

Dificultat

Fàcil

Temps dessalat             

Temps preparació

3 hores

20'

Cost per ració

4,10€

 

L’esqueixada de bacallà és un plat molt tradicional dels nostres estimats Països Catalans. A més a més era un els plats preferits per l’avi dels meus fills, l’avi Jordi. Resulta deliciós i les hortalisses li aporten frescor i molts sabors interessants.

 

Ingredients per unes 4 persones:  500 grams de bacallà esqueixat dessalat,  4 tomàquets grans madurs, 2 cebes tendres, un pebrot vermell gran, unes olives (millor negres), oli d’oliva, sal i pebre negre.

 

 

1.       Primer de tot, dessalo el bacallà. Aquest cop serà més ràpid en tractar-se de bacallà esqueixat. Esqueixat vol dir trencar, trossejar i el que es fa amb el peix és anar-lo trencant amb els dits tot estirant-lo.  Poso el bacallà en remull durant unes 3 hores i li canvio l’aigua cada hora. Després el poso a escórrer.

2.       Netejo les verdures i les tallo a daus.

3.       Barrejo en un bol les cebes, el pebrot, els tomàquets a daus.

4.       Afegeixo el bacallà, les olives

5.       Rego amb oli, tasto de sal i rectifico si cal i espolso amb pebre negre.

6.       El poso a la nevera una hora i serveixo fresc.

 

 

 

Bon profit!

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!