Esqueixada de bacallà
Dificultat |
Fàcil |
Temps dessalat Temps preparació |
3 hores 20' |
Cost per ració |
4,10€ |
L’esqueixada de bacallà és un plat molt
tradicional dels nostres estimats Països Catalans. A més a més era un els plats
preferits per l’avi dels meus fills, l’avi Jordi. Resulta deliciós i les hortalisses li aporten frescor i molts sabors interessants.
Ingredients per unes 4 persones: 500 grams de bacallà esqueixat dessalat, 4 tomàquets grans madurs, 2 cebes tendres, un
pebrot vermell gran, unes olives (millor negres), oli d’oliva, sal i pebre
negre.
1.
Primer de tot, dessalo el bacallà. Aquest cop serà més
ràpid en tractar-se de bacallà esqueixat. Esqueixat vol dir trencar, trossejar
i el que es fa amb el peix és anar-lo trencant amb els dits tot
estirant-lo. Poso el bacallà en remull
durant unes 3 hores i li canvio l’aigua cada hora. Després el poso a escórrer.
2.
Netejo les verdures i les tallo a daus.
3.
Barrejo en un bol les cebes, el pebrot, els tomàquets
a daus.
4.
Afegeixo el bacallà, les olives
5.
Rego amb oli, tasto de sal i rectifico si cal i
espolso amb pebre negre.
6.
El poso a la nevera una hora i serveixo fresc.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!