Menú

14 d’ag. 2020

Croquetes veganes de pastanaga amb cúrcuma




 

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

1h30’

Temps de repòs

12h/24h

Temps de fregir

15’

Cost per croqueta

0,10€

 

Ingredients per unes 30 croquetes: mig litre de begudad’arròs (o una altra beguda vegetal), uns 300 grams de farina, uns 600 grams de pastanaga, un parell de culleradetes de cúrcuma, (o curri), pa ratllat (per espessir una mica si cal i arrebossar), oli d’oliva, sal i pebre.

 

1)     Primer de tot pelo i tallo les pastanagues, i les coc en aigua bullint durant uns 25 minuts aproximadament. Després les escorro i les passo pel turmix fins obtenir una pasta homogènia i espessa.

2)    Poso en una cassola amb oli d’oliva i fregeixo farina fins que faci una pasta. Va millor fer aquest procés amb un foc suau per dominar la massa. I en aquest moment hi vaig afegint la beguda d’arròs i remenant a poc a poc fins que es formi una beixamel espessa. Salpebro al gust.

3)    Hi afegeixo el puré de pastanaga i ho remeno tot bé.

4)    Apago el foc, tasto i rectifico de sal i pebre. Miro que la massa quedi ben espessa i compacta, si no és així, hi afegeixo pa ratllat. El que busco és aconseguir una massa prou sòlida per poder treballar amb ella sense que es desfaci però prou amorosa perquè a la boca es desfaci. Igualment, comprovat, si es deixa la massa reposar una nit a nevera, agafa molta consistència. O sigui que,  aboco la massa en un bol, tapo amb film transparent i quan sigui fred ho poso a la nevera a reposar.

5)    L’endemà faig les formes de les croquetes, les passo per aigua freda amb una mica de farina i després per pa ratllat. També va bé fer-ho només amb pa ratllat. Per aconseguir unes formes prou boniques, treballo la massa força freda perquè té més consistència i és més fàcil per treballar. 

6)    Les fregeixo en abundant oli d’oliva ben ben calent. Aquest és un punt que se li sól donar poca importància i és clau. Molt oli, molt calent i poques croquetes. L'objectiu és que es fregeixin molt ràpid per fora i facin una crosta i no sen's desfacin o trenquin. Fregeixo d'una banda i en poc, quan veig que ja està daurat, les giro i fregeixo de l'altra banda. I a sobre d'un plat amb papers de cuina perquè trequin l'oli sobrer. I ja està. A taula, calentes, tèbies o fredes. Desapareixen en un pim-pam segur. 

Si les vull congelar, en el punt 5 les col·loco en tapers o bosses i al congelador. El sia que les vull fer, les trec 30' minuts abans, les fregeixo i llestos.

 

 Bon profit!
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!