Dificultat |
Mitjana |
Temps de preparació |
30’ |
Temps maceració |
1 hora |
Temps de cocció |
80/90 minuts |
Temps d’envasar al
buit |
30’ i repòs una nit |
Cost per potet de
220ml |
0,30€ |
Ingredients per 14 pots mitjans: en total necessitem 2 quilos de taronges ja pelades,
1400 grams de sucre, 60 grams de gingebre fresc ja pelat, el suc d’una llimona i
una poma
1) Primer
de tot, pelo bé les taronges, les tallo a quarts i les deixo macerar a l’olla
on couré tot amb el gingebre picat, el suc de llimona i la poma pelada i
tallada.
2) Faig
tires de la pell de la meitat de les taronges, les tallo a tires ben fines i
les coc amb aigua uns 25’. Les escorro i aparto.
3) Poso
l’olla al foc durant una hora, vaig remenant.
4) Passo
pel turmix
5) Poso
altre cop al foc amb les tires de pell i coc una mitja hora.
6) Durant
la cocció vaig remenant
7)
Finalment sabré que ha
arribat el moment òptim fent la prova de totes les melmelades
Per
saber que està en el seu punt agafem unes gotes de melmelada amb una cullera i
deixem caure unes gotes sobre un plat pla. Aquest plat el tombem, si la
melmelada corre mooolt lentament o no es mou és que està en el seu punt, si
està massa líquida baixarà ràpidament, en aquest cas, continuem amb la cocció.
Penseu
que, un cop freda, la melmelada s’espesseix més que en estat calent (que està més
líquida)
8)
Ara ja tenim la
melmelada calenta dins l’olla i a punt per posar als pots de vidre (que haurem
netejat molt bé anteriorment i que han d’estar ben nets i secs tan pots com
tapes). Podem envasar de diverses maneres. Una és omplir els pots i tancar ben
fort amb la tapa i girar cap avall perquè en calent el líquid farà el buit.
Però jo faig servir un altre mètode més “segur”. Posar els pots al bany Maria.
Ho
posem tot en potets de vidre ben nets, tanquem i els posem al bany Maria.
Primer els cobrim amb aigua freda, al foc i quan bulli deixar-los mitja hora.
Tanquem el foc i deixem reposar tota la nit. Sentireu el “clak” “clak” dels
pots que van fent el buit. Un consell, podem posar entremig dels pots draps
perquè no piquin entre ells quan l’aigua bull.
Posem
la data i ja podem desar-ho al rebost. (uns sis mesos). Un cop obert desar a la
nevera. Això sí, normalment no arriba mai a caducar res. Serà perquè queda bo?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!