Dificultat
|
Fàcil
|
Temps amb les
llenties cuites
|
30’
|
Cost per ració
|
1€
|
Ingredients per unes 4 persones: 800 grams de
llenties cuites, un tros de gingebre fresc, 4 tomàquets de penjar, 1 ceba
tendra, un alvocat, una llimona, oli d’oliva, pebre i sal.
1) Primer
de tot courem les llenties (*) o les haurem comprat ja cuites (més ràpid).
2) Pelarem
les verdures, gingebre, ceba i alvocat (mireu com pelar i tallar un alvocat en el següent punt I apart) i les tallarem a làmines. El gingebre va millor si el fem a daus molt molt petits.
Agafem l'alvocat I fem un tall al voltant com per tallar-lo pel mig, amb les dues mans el girem fins separar les dues meitats. Separem i clavem el ganivet a l'ós per extreure'l. Ara amb una cullera separem pell i carn i ja tenim les dues meitats ben pelades i a punt pel que sigui.
Agafem l'alvocat I fem un tall al voltant com per tallar-lo pel mig, amb les dues mans el girem fins separar les dues meitats. Separem i clavem el ganivet a l'ós per extreure'l. Ara amb una cullera separem pell i carn i ja tenim les dues meitats ben pelades i a punt pel que sigui.
3) Posem
a escaldar els tomàquets un parell de minuts en aigua bullint, just per
poder-los pelar amb facilitat. Estan a puny quan la pell s'esquerda. Però els col·loquem a l’aigua bullint i els
traiem ràpidament i posem amb un bol amb gel per aturar la cocció i refredar.
Pelem amb les mans la pell ha de sortir amb molta facilitat i tallem a daus
4) Expremem la llimona i apartem el suc.
5) En
una paella fregim el gingebre, els daus de tomàquet i la ceba amb un pèl de sal
i oli d’’oliva. A mi m’agraden les verdures al dente però això ja va a gust de
cadascú. En tindrem prou amb uns 10/12 minuts. La clau, primer fregir la ceba afegir-hi el tomàquet i finalment els últims 2 minuts el gingebre. Salpebrem al gust.
6) Barregem
en un bol tots els ingredients en fred i aboquem el suc de la llimona i oli d’oliva
7) Deixem
macerar una estona i servim fred. Una horeta a la nevera serà suficient per tenir una amanida fresca i saborosa
Bonissíma!! Gràcies! 😊
ResponElimina