Menú

13 de jul. 2018

Amanida de llenties, gingebre, tomàquet i alvocat





Dificultat
Fàcil
Temps amb les llenties cuites
30’
Cost per ració
1€

Ingredients per unes 4 persones: 800 grams de llenties cuites, un tros de gingebre fresc, 4 tomàquets de penjar, 1 ceba tendra, un alvocat, una llimona, oli d’oliva, pebre i sal.

1)     Primer de tot courem les llenties (*) o les haurem comprat ja cuites (més ràpid).
2)    Pelarem les verdures, gingebre, ceba i alvocat (mireu com pelar i tallar un alvocat en el següent punt I apart) i les tallarem a làmines. El gingebre va millor si el fem a daus molt molt petits. 
      Agafem l'alvocat I fem un tall al voltant com per tallar-lo pel mig, amb les dues mans el girem fins separar les dues meitats. Separem i clavem el ganivet a l'ós per extreure'l. Ara amb una cullera separem pell i carn i ja tenim les dues meitats ben pelades i a punt pel que sigui. 
3)    Posem a escaldar els tomàquets un parell de minuts en aigua bullint, just per poder-los pelar amb facilitat. Estan a puny quan la pell s'esquerda. Però els col·loquem a l’aigua bullint i els traiem ràpidament i posem amb un bol amb gel per aturar la cocció i refredar. Pelem amb les mans  la pell ha de sortir amb molta facilitat i tallem a daus
4)     Expremem la llimona i apartem el suc. 
5)    En una paella fregim el gingebre, els daus de tomàquet i la ceba amb un pèl de sal i oli d’’oliva. A mi m’agraden les verdures al dente però això ja va a gust de cadascú. En tindrem prou amb uns 10/12 minuts. La clau, primer fregir la ceba  afegir-hi el tomàquet i finalment els últims 2 minuts el gingebre. Salpebrem al gust. 
6)    Barregem en un bol tots els ingredients en fred i aboquem el suc de la llimona i oli d’oliva 
7)    Deixem macerar una estona i servim fred. Una horeta a la nevera serà suficient per tenir una amanida fresca i saborosa  

Bon profit!
Els ingredients 





















1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!