divendres, 6 de juliol de 2018

Crema de verdures amb gingebre fresc





Dificultat
fàcil
Temps
1 hora
Cost per ració
  0,90 €

Ingredients per unes 4/5 persones:, 2 carbassons, 5 pastanagues, mitja carbasseta petita (uns 500 grams), 1 ceba, 3 patates, 1 cullerada de postres de gingebre ratllat petit (mitja s’aparta per decorar), unes torradetes de Sta. Teresa (per decorar)4 dents d’all, oli d’oliva, pebre negre, sal.

1)     Primer de tot netegem totes les verdures
2)    En una olla fonda escalfem oli i l’aromatitzem amb els grans d’all uns minuts i traiem quan siguin daurats.
3)    Anem abocant els ingredients cuinant a baixa inducció (punt 3 o 4) per aquest ordre: ceba, patata, pastanagues, carbassa, i per últim els carbassons. Els fem enrossir lleugerament tot afegint-hi oli si cal (si veiem que resseca massa).
4)    Quan acabi d’enrossir afegim mitja culleradeta de gingebre fresc ratllat ben petit (o a daus molt petits). Salpebrem al gust.
5)    Cobrim amb aigua (si volem la crema espessa just cobrim i que sobresurti un parell de dits de les últimes verdures. Si la volem més clara hi posem més quantitat d’aigua. Això ja va a gustos. A mi m’agrada la crema més aviat espessa.
6)    Fem coure a nivell més alt (entre 6 i 8) durant uns 20 minuts. Passat aquest temps aturem el foc i deixem l’olla. La crema continuarà coent-se perquè estem treballant amb cuina d’inducció. Sembla ser que queda calor residual i els aliments continuen coent-se.
7)    Deixem reposar una estona i passem pel turmix.
8)    Tastem i salpebrem si cal (compte que el gingebre li dona un toc picant i millor no salar excessivament)
9)    Servim calent amb unes torradetes per sobre i un polsim de gingebre fresc.



Bon profit!


tots els ingredients



gingebre ben petit

fregim alls per aromatitzar l'oli 


traiem els alls


fregim les cebes, carbassa.....




i finalment afegim el gingebre

salpebrem al gust

aboquem aigua o brou de verdures suau


coem durant uns 15/20 minuts

passem el turmix


servim calent amb gingebre cru i palets de pa



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!