Menú

8 de nov. 2024

Galtes de porc guisades

 


Galtes de porc guisades

  

Dificultat

Mitjana

Temps

3 h. I mitja

Cost per ració

3€

 Unes galtes meloses, tendres i boníssimes. Un plat intens que pots acompanyar d’unes verdures a la planxa o brasa, o amanida o del que et vingui de gust. Agradaran tant, que, de ben segur, les tornaràs a fer.

 Ingredients per unes 4 persones:  4 galtes de porc, 1 porro, 2 cebes tendres, 1 cabeça d’alls, oli d’oliva, sal, pebre, 5 tomàquets madurs (tomàquet triturat), mig litre de vi negre, una branca de farigola o de romaní.

Una picada a base de: 2 grans d’all, unes fulles de julivert fresc, unes avellanes i unes ametlles (unes 6 peces en total), una presa de xocolata negra i un xic de pa (si vols la recepta sense gluten, no en posis o posa pa sense gluten), i sal.

 

1.       Primer de tot, salpebro les galtes

2.       Poso oli d’oliva en una cassola i quan l’oli és ben calent, marco les galtes per ambdues bandes.

3.       Aparto les galtes

4.       Aboco a la cassola la cabeça d’alls tallada per la meitat i el porro i les cebes tallades ben petites. Deixo coure uns 6 o 7 minuts a foc mig. Vaig remenant.

5.       Aboco el tomàquet triturat i la branca de farigola o de romaní i deixo coure uns 10 minuts a foc lent

6.       Mentrestant vaig fent la picada: pelo, tallo, i pico en un morter tots els ingredients.

7.       Aboco un quart de litre de vi (la meitat ara, i després la resta) i apujo el foc. Deixo que redueixi (uns 10 o 15 minuts més)

8.       Quan tinc una textura espessa i un xic gelatinosa és el moment d’afegir les galtes a la paella

9.       Aboco el vi restant (un quart de litre), i aigua fins cobrir les galtes. Afegeixo un parell de claus per aromatitzar i a foc lent i tapat deixo coure un parell d’hores. Entremig vigilo la cocció i, si cal, afegeixo aigua.

10.   Quan han passat les dues hores, trec amb molt de compte les galtes i les aparto. Colo o passo pel xino la bresa de verdures.

11.   Torno el brou a la paella , amb un xic més d’aigua i la picada.

12.   Afegeixo en aquesta última fase les galtes i les vaig regant amb la salsa. Deixo que es facin uns 15 minuts i ja estaran llestes.

 

Surt una carn deliciosa, melosa i molt tendra.

 

Bon profit!































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!