Menú

28 d’oct. 2022

Pastís fred de brie i ceba caramelitzada



Un pastís molt senzill de fer. Es pot portar a un picnic o festa. A veure què et sembla...

Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Cost per ració

0,60€

 

Ingredients per unes 4/5 persones:  1 làmina de pasta de full, un tros de formatge brie, 3 o 4 cebes grans, oli d’oliva, sal i ou per pintar.

 

1)     Primer de tot poso el forn a escalfar a uns 200 graus

2)    Ara passo a caramel·litzar la ceba. Amb paciència. És fàcil i no cal sucre perquè si es fa bé els mateixos sucres de la ceba fan la funció d’endolcir-ho. Com ho he fet? Molt senzill. La clau és posar en una paella ben ampla oli d’oliva a escalfar, hi afegeixo les cebes tallades ben fines i amb el foc baix vaig remenant i coent tot tapat. Cal vigilar que no es cremi. Si veig que hi falta hidratació hi afegeixo aigua però molts cops no cal fer-ho. Aquest procés pot tardar una hora o més però val la pena.

3)    Aparto la ceba

4)    Estenc en un motlle amb paper de forn a sota la pasta de full, la punxo bé perquè no s’infli.

5)    Farceixo l’interior amb una base de formatge brie i a sobre la ceba caramel·litzada.

6)    Pinto amb ou batut els voltants del pastís i

7)    Al forn durant uns 10’ aproximadament.

8)    Ja està. Deixo refredar i a taula.

 

Bon profit!

 
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!