Menú

4 de febr. 2022

Croquetes veganes de calçots



Aquestes croquetes són super senzilles de fer, amb un ingredient estrella que és el calçot. L'he cuinat al forn perquè és el que tenia més a mà però també podeu aprofitar restes d'alguna calçotada feta al foc per fer-les. Les he acompanyat de la salsa romesco que fem a casa i que podeu consultar en el següent link:

salsa romesco per calçots o verdures


Croquetes veganes de calçots


Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

1h30’

Temps de repòs

12h

Temps de fregir

15’

Cost per croqueta

0,20€ 


Ingredients per unes 20/24 croquetes: un manat de calçots (25 unitats), farina, beguda vegetal (opcional, molts cops no cal), pa ratllat, oli d’oliva, sal i pebre.


  1. Primer de tot netejo bé els calçots, separant-los de un a un i sota el raig d’aigua de l’aixeta trec tota la sorra i terra. Tallo la part verda que no faré servir i també trec la primera capa fina que sol ser la més bruta. 

  2. En una safata d’anar al forn folrada amb paper d’alumini coloco els calçots uns al costat de l’altre. Hi aboco un raig d'oli d'oliva què ajuda a fer-los més melosos.

  3. Poso el forn a escalfar a uns 190/200 graus de sota i de sobre.

  4. Tapo els calçots amb paper d’alumini i faig unes punxades perquè surti l’aire.

  5. Els enforno durant uns 40 minuts aproximadament

  6. Els trec, els deixo refredar

  7. Els tallo a trossets ben ben petits. Hi ha qui prefereix passar-ho pel turmix però avui ho faig amb el ganivet.

  8. Poso al foc una cassola amb oli d’oliva i fregeixo els calçots. 

  9. Deixo coure uns minuts tot remenant.

  10. Afegeixo farina i barrejo. I vaig afegint farina i barrejant fins que aconsegueixo una textura prou sòlida i adequada. I seguidament afegeixo la beguda vegetal tot barrejant i miro que que em quedi una pasta espessa. Avui no he afegit beguda vegetal perquè he vist que la textura ja queda prou bé amb la farina. Ha de quedar una massa espessa, com enganxosa però també melosa.

  11. Apago el foc, tasto i rectifico de sal i pebre. Aboco la massa en un bol, tapo amb film transparent i quan sigui fred ho poso a la nevera a reposar. Avui ho he posat en una mànega pastissera. I he fet el mateix, quan estava freda, a nevera. 

  12. L’endemà faig les formes de les croquetes. Aleshores, les passo per aigua freda barrejada amb una mica de farina i després per pa ratllat. També va bé fer-ho només amb pa ratllat. 

  13. Les fregeixo en abundant oli d’oliva ben ben calent.

Si les vull congelar, en el punt 12 les col·loco en tapers o bosses i al congelador. 

 


Bon profit!
























2 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!