Menú

13 de des. 2019

Musclos a la marinera (molt fàcils)





El musclo aporta una bona part de proteïnes i baix contingut en greixos, per tant és saludable i surt econòmic.

Dificultat
Fàcil
Temps
30’
Cost per ració
2€

Ingredients per unes 6/7 persones (part d’un vermut): 2kg de musclos grans, 3 fulles de llorer, 3 cullerades de farina de blat de moro (maizena, sense gluten), 1 got de vi blanc, 2 cebes grans trinxades, un manat de julivert, 1 got de brou de la cocció dels musclos, pebre vermell en pols, oli d’oliva.   

1)     Primer de tot faré el que més costa: netejar els musclos, com? Fàcil però laboriós. Poso els musclos a l’aigüera i amb aigua i un ganivet vaig netejant i traient tots els fils i extres de la roca fins que quedin ben nets i bonics. Els vaig col·locant en una olla gran
2)    Afegeixo una mica d’aigua, fins la meitat on arriben els musclos, salo però poquet i les 3 fulles de llorer, remeno bé amb les mans i poso al foc fort fins que arrenqui el bull. Ho deixo bullir un minut i tanco el foc. Comprovo que s’hagin obert les closques i aparto.
3)    Separo els musclos perquè només poso la part que porta la carn de marisc. I deso el brou de la cocció.
4)    Passo a fer la salsa. Pico les cebes amb la màquina.
5)    Poso oli en una cassola d’aquelles amples i baixes i amb tapa. Enrosseixo la ceba i hi afegeixo el julivert verd trinxat. Remeno bé.
6)    Afegeixo la farina de blat de moro, així serà un plat apte per persones intolerants al gluten. Remeno, un minut i prou.
7)    Afegeixo el vi blanc i una part del brou de coure els musclos. Remeno.
8)    Poso el pebre vermell i remeno.
9)    Coc uns 5 minuts.
10)  Hi afegeixo els musclos i deixo coure un parell de minuts, descans i a taula



Bon profit!



els ingredients

netejo els musclos


el llorer




pico la ceba






colo el brou

separo closques



sofregeixo la ceba

el julivert


farina


brou de cocció


vi blanc


pebre vermell


afegeixo els musclos

la meva peixateria preferida al mercat de Sants





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!