El
musclo aporta una bona part de proteïnes i baix contingut en greixos, per tant és
saludable i surt econòmic.
Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
30’
|
Cost per ració
|
2€
|
Ingredients per unes 6/7 persones (part d’un
vermut): 2kg de musclos grans, 3 fulles de llorer, 3 cullerades de farina de
blat de moro (maizena, sense gluten), 1 got de vi blanc, 2 cebes grans
trinxades, un manat de julivert, 1 got de brou de la cocció dels musclos, pebre
vermell en pols, oli d’oliva.
1) Primer
de tot faré el que més costa: netejar els musclos, com? Fàcil però laboriós.
Poso els musclos a l’aigüera i amb aigua i un ganivet vaig netejant i traient
tots els fils i extres de la roca fins que quedin ben nets i bonics. Els vaig col·locant
en una olla gran
2) Afegeixo
una mica d’aigua, fins la meitat on arriben els musclos, salo però poquet i les
3 fulles de llorer, remeno bé amb les mans i poso al foc fort fins que arrenqui
el bull. Ho deixo bullir un minut i tanco el foc. Comprovo que s’hagin obert
les closques i aparto.
3) Separo
els musclos perquè només poso la part que porta la carn de marisc. I deso el
brou de la cocció.
4) Passo
a fer la salsa. Pico les cebes amb la màquina.
5) Poso
oli en una cassola d’aquelles amples i baixes i amb tapa. Enrosseixo la ceba i
hi afegeixo el julivert verd trinxat. Remeno bé.
6) Afegeixo
la farina de blat de moro, així serà un plat apte per persones intolerants al
gluten. Remeno, un minut i prou.
7) Afegeixo
el vi blanc i una part del brou de coure els musclos. Remeno.
8) Poso
el pebre vermell i remeno.
9) Coc
uns 5 minuts.
10) Hi
afegeixo els musclos i deixo coure un parell de minuts, descans i a taula
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
netejo els musclos |
![]() |
el llorer |
![]() |
pico la ceba |
![]() |
colo el brou |
![]() |
separo closques |
![]() |
sofregeixo la ceba |
![]() |
el julivert |
![]() |
farina |
![]() |
brou de cocció |
![]() |
vi blanc |
![]() |
pebre vermell |
![]() |
afegeixo els musclos |
![]() |
la meva peixateria preferida al mercat de Sants |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!