Dificultat
|
Mitjana
|
Temps de preparació
|
20 minuts
|
Temps de cocció de
la carbassa
Temps de cocció
verdures
|
1 hora/hora i mitja
15’
|
Cost per ració
|
1€ |
Ingredients: mitja
carbassa (si pot ser de les allargades, millor), verdures al gust: uns ramets
de bròquil o bròcoli, uns espàrrecs verds, una mica de mongeta verda, un parell
de patates o un parell de pastanagues..., sal, oli d’oliva i pebre diferents.
1) Primer
de tot tallo la carbassa per la meitat i la poso en una olla amb aigua bullint.
La coc uns 15’ i la trec. La pelo i la tallo a rodanxes d’un dit de gruix. Em
servirà per muntar els plats. La idea és que estigui prou cuita per poder-se-la
menjar (al dente) i prou tova com per poder tallar-la bé.
2) Coc
la resta de les verdures netes i tallades a daus o trossos petits al vapor o
bullides (amb uns 15’ de cocció n’hi ha prou). Ens interessa que quedin al
dente.
3) Munto
els plats. Poso una base d’una rodanxa de carbassa, a sobre un “popurri” de
verdures, salpebro al gust i una altra rodanxa de carbassa i repeteixo l’operació.
Faig un parell de pisos i acabo amb una rodanxa de carbassa i la decoro com
vulgui.
4) Serveixo
a taula amb una salsa o amb oli d’oliva aromatitzat.
Aquest plat es pot
menjar tebi com fred.
Bon profit!
![]() |
ingredients |
![]() |
tallo la carbassa en un tros gran |
![]() |
tallo les verdures petites |
![]() |
coc la carbassa sencera |
![]() |
verdures preparades |
![]() |
carbassa mig cuita i pelada |
![]() |
avui en faig rodanxes |
![]() |
coc les verdures al vapor i |
![]() |
incorporo el carbassó els ultims minuts |
![]() |
monto els plats i si ho vull calent, al forn |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!