Menú

10 d’abr. 2020

Llit de carbassa amb verduretes al vapor


Dificultat
Mitjana
Temps de preparació
20 minuts
Temps de cocció de la carbassa
Temps de cocció verdures
1 hora/hora i mitja
15’
Cost per ració
1€

Ingredients: mitja carbassa (si pot ser de les allargades, millor), verdures al gust: uns ramets de bròquil o bròcoli, uns espàrrecs verds, una mica de mongeta verda, un parell de patates o un parell de pastanagues..., sal, oli d’oliva i pebre diferents.

1)     Primer de tot tallo la carbassa per la meitat i la poso en una olla amb aigua bullint. La coc uns 15’ i la trec. La pelo i la tallo a rodanxes d’un dit de gruix. Em servirà per muntar els plats. La idea és que estigui prou cuita per poder-se-la menjar (al dente) i prou tova com per poder tallar-la bé.
2)    Coc la resta de les verdures netes i tallades a daus o trossos petits al vapor o bullides (amb uns 15’ de cocció n’hi ha prou). Ens interessa que quedin al dente.
3)    Munto els plats. Poso una base d’una rodanxa de carbassa, a sobre un “popurri” de verdures, salpebro al gust i una altra rodanxa de carbassa i repeteixo l’operació. Faig un parell de pisos i acabo amb una rodanxa de carbassa i la decoro com vulgui.
4)    Serveixo a taula amb una salsa o amb oli d’oliva aromatitzat.

Aquest plat es pot menjar tebi com fred.

Bon profit!



ingredients


tallo la carbassa en un tros gran 


tallo les verdures petites

coc la carbassa sencera


verdures preparades



carbassa mig cuita i pelada

avui en faig rodanxes


coc les verdures al vapor i 

incorporo el carbassó els ultims minuts





monto els plats i si ho vull calent, al forn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!