Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1 hora
|
Cost per ració
|
1,80€
|
És una salsa que ve directament de l’illa de Sicília i que té
molt d’èxit aquí a casa pels ingredients tan mediterranis. Està feta a base de
salsa de tomàquet, alfàbrega, albergínies i ricotta. És molt senzilla i
saborosa.
Ingredients per unes 4 persones: 400grams de macarrons (o alguna pasta curta),
uns 250 grams de ricotta (si no en tens es pot substituir per un mató per
exemple) una albergínia, 3 grans d’all, un quilo de tomàquets madurs (dels de pera per exemple, unes 5 o 6 unitats),
formatge parmesà (per servir) i d’espècies: pebre negre, un polsim d’orenga
seca i unes fulles d’alfàbrega fresques. I no pot faltar l’oli d’oliva i la
sal.
1) Primer
de tot netejo l'albergínia, la tallo a daus petits i els salo. Deixo
que suï una estoneta.
2) Pelo
i lamino els alls. Poso els tomàquets a escaldar amb aigua bullint un parell de
minuts (fins que obrin la pell), els pelo, els tallo i passo pel turmix perquè
quedin fets una salsa.
3) Passo
a fer la salsa. En una paella amb oli d’oliva sofregeixo els daus d’albergínia.
Quan estigui daurada hi afegeixo l’orenga i remeno. Salpebro al gust.
4) Afegeixo
els alls laminats i seguidament el tomàquet triturat natural. Ho deixo coure
tot uns 15 minuts amb la cassola tapada.
5) Aprofito
aquesta cocció per bullir la pasta al dente. El que faig és coure-la la meitat
del temps que posa a les instruccions, l’escorro per tal de fer que després s’acabi
de fer amb la salsa. (reservo una mica de l’aigua de la cocció i la incorporo a
la salsa)
6) Quan
la salsa veig que està hi incorporo els macarrons, barrejo i deixo coure uns pocs
minuts.
7) Serveixo
però abans hi incorporo les fulles d’alfàbrega i la ricotta i remeno.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!