27 de març 2020

macarrons a la Norma siciliana



Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora
Cost per ració
1,80€


És una salsa que ve directament de l’illa de Sicília i que té molt d’èxit aquí a casa pels ingredients tan mediterranis. Està feta a base de salsa de tomàquet, alfàbrega, albergínies i ricotta. És molt senzilla i saborosa. 

Ingredients per unes 4 persones:  400grams de macarrons (o alguna pasta curta), uns 250 grams de ricotta (si no en tens es pot substituir per un mató per exemple) una albergínia, 3 grans d’all, un quilo de tomàquets madurs (dels de pera per exemple, unes 5 o 6 unitats), formatge parmesà (per servir) i d’espècies: pebre negre, un polsim d’orenga seca i unes fulles d’alfàbrega fresques. I no pot faltar l’oli d’oliva i la sal.

1)     Primer de tot netejo l'albergínia, la tallo a daus petits i els salo. Deixo que suï una estoneta.
2)    Pelo i lamino els alls. Poso els tomàquets a escaldar amb aigua bullint un parell de minuts (fins que obrin la pell), els pelo, els tallo i passo pel turmix perquè quedin fets una salsa.
3)    Passo a fer la salsa. En una paella amb oli d’oliva sofregeixo els daus d’albergínia. Quan estigui daurada hi afegeixo l’orenga i remeno. Salpebro al gust.
4)    Afegeixo els alls laminats i seguidament el tomàquet triturat natural. Ho deixo coure tot uns 15 minuts amb la cassola tapada.
5)    Aprofito aquesta cocció per bullir la pasta al dente. El que faig és coure-la la meitat del temps que posa a les instruccions, l’escorro per tal de fer que després s’acabi de fer amb la salsa. (reservo una mica de l’aigua de la cocció i la incorporo a la salsa)
6)    Quan la salsa veig que està hi incorporo els macarrons, barrejo i deixo coure uns pocs minuts.
7)    Serveixo però abans hi incorporo les fulles d’alfàbrega i la ricotta i remeno.

Bon profit!




ingredients

tallo les albergínies a daus

salo i deixo macerar

escaldo els tomàquets

els pelo

i trituro

coc les albergíies amb oli d'oliva

hi afegeixo l'orenga


i els alls laminats


i el puré de tomàquet


aboco la pasta al dente

barrejo bé i coc 2 minuts més

serveixo amb la ricotta i l'alfàbrega

i parmesà al gust






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!