Menú

30 de nov. 2018

hamburguesa vegetariana de carbassa i nous






Dificultat
Mitjana
Temps
1h
Cost per hamburguesa
0,40€

Ingredients per unes 8 hamburgueses: mig quilo de carbassa, 1 rovell d’ou, 2 dents d’all, sal, pebre negre,  oli d’oliva i pa ratllat, 60 grams de nous, nou moscada, i mitja ceba petita.
Estris: una anella metàl·lica d’aquells de muntar presentacions, paper de forn, culleres de diferents tamanys.

1)     Primer de tot preparem els ingredients, els netegem, si escau i pesem.
2)    Tallem la carbassa a daus mitjanets i els posem al microones a potència ben alta durant uns 10/15 minuts fins que estigui cuita o bé en un forn a uns 170 graus durant mitja horeta. I mentre es fa la carbassa aprofitem per treballar la resta d’ingredients.
3)    Piquem l’all ben petit i fem el mateix amb la ceba.
4)    Posem la carbassa en un bol i xafem amb una forquilla fins fer una crema. Batem els ous i els afegim a la massa. Ho barregem bé. Podem treballar amb una cullera però millor si ho acabem d’amassar amb les mans. Anem afegint els ingredients, les nous picades en un morter ben petites, all, ceba, orenga mòlta i salpebrem.
5)    Afegim el pa ratllat que ens demani la massa. Hem de tenir força pa ratllat disponible per si de cas. Una de les fases més difícils de fer les hamburgueses vegetarianes és trobar l’equilibri entre la textura, el sabor i la consistència. La massa ha de quedar prou suau però alhora prou consistent perquè en fer la forma o fregir-la no se’ns trenqui.
6)    Un cop tenim una massa homogènia, consistent ... anirem a fer les formes d’hamburgueses. Com? Tallem paper de forn en quadrats o rodones del tamany de l’hamburguesa... Posem de base un paperet i a sobre l’anella metàl·lica: anem omplint l’anella tot fent pressió amb una cullera o una mà de morter. A mi em va millor fer-ho amb una cullera de postres. Si teniu estris especials per muntar hamburgueses ho feu servir però si n’heu de comprar vigileu que puguin obrir-se per sota. Les hamburgueses vegetarianes tendeixen a tenir textures que s’enganxen a les superfícies.
7)    I ja tenim l’hamburguesa feta. La podem desar a la nevera uns dies dins un taper, o bé congelar o bé fregir amb un raig d’oli d’oliva en una paella.  Resulta una hamburguesa molt gustosa i que atipa molt. Combineu-la preferentment amb amanides verdes o verdures cuites sense greix o bé sopes o cremes suaus de verdures.

Bon profit!



els ingredients

piquem en un morter les nous

posem la carbassa ja cuita en un bol i

la aixafem amb una forquilla


hi afegim la ceba 

un rovell d'ou

les nous


i pa ratllat en abundància


paper de forn de base, anella i anem omplint...


fem la forma més bonica per sobre

a punt per desar o congelar



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!