Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1h
|
Cost per hamburguesa
|
0,40€
|
Ingredients per unes 8 hamburgueses:
mig quilo de carbassa, 1 rovell d’ou, 2 dents d’all, sal, pebre negre, oli d’oliva i pa ratllat, 60 grams de nous,
nou moscada, i mitja ceba petita.
Estris:
una anella metàl·lica d’aquells de muntar presentacions, paper de forn,
culleres de diferents tamanys.
1)
Primer de tot preparem
els ingredients, els netegem, si escau i pesem.
2)
Tallem la carbassa a
daus mitjanets i els posem al microones a potència ben alta durant uns 10/15
minuts fins que estigui cuita o bé en un forn a uns 170 graus durant mitja
horeta. I mentre es fa la carbassa aprofitem per treballar la resta d’ingredients.
3)
Piquem l’all ben petit i
fem el mateix amb la ceba.
4)
Posem la carbassa en un
bol i xafem amb una forquilla fins fer una crema. Batem els ous i els afegim a
la massa. Ho barregem bé. Podem treballar amb una cullera però millor si ho
acabem d’amassar amb les mans. Anem afegint els ingredients, les nous picades
en un morter ben petites, all, ceba, orenga mòlta i salpebrem.
5)
Afegim el pa ratllat que
ens demani la massa. Hem de tenir força pa ratllat disponible per si de cas.
Una de les fases més difícils de fer les hamburgueses vegetarianes és trobar
l’equilibri entre la textura, el sabor i la consistència. La massa ha de quedar
prou suau però alhora prou consistent perquè en fer la forma o fregir-la no
se’ns trenqui.
6)
Un cop tenim una massa
homogènia, consistent ... anirem a fer les formes d’hamburgueses. Com? Tallem
paper de forn en quadrats o rodones del tamany de l’hamburguesa... Posem de
base un paperet i a sobre l’anella metàl·lica: anem omplint l’anella tot fent
pressió amb una cullera o una mà de morter. A mi em va millor fer-ho amb una
cullera de postres. Si teniu estris especials per muntar hamburgueses ho feu
servir però si n’heu de comprar vigileu que puguin obrir-se per sota. Les
hamburgueses vegetarianes tendeixen a tenir textures que s’enganxen a les
superfícies.
7)
I ja tenim l’hamburguesa
feta. La podem desar a la nevera uns dies dins un taper, o bé congelar o bé
fregir amb un raig d’oli d’oliva en una paella. Resulta una hamburguesa molt gustosa i que
atipa molt. Combineu-la preferentment amb amanides verdes o verdures cuites
sense greix o bé sopes o cremes suaus de verdures.
Bon
profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
piquem en un morter les nous |
![]() |
posem la carbassa ja cuita en un bol i |
![]() |
la aixafem amb una forquilla |
![]() |
hi afegim la ceba |
![]() |
un rovell d'ou |
![]() |
les nous |
![]() |
i pa ratllat en abundància |
![]() |
paper de forn de base, anella i anem omplint... |
![]() |
fem la forma més bonica per sobre |
![]() |
a punt per desar o congelar |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!