Menú

15 de gen. 2021

Tomàquets picants de l'Eva




 

Dificultat 

Fàcil 

Temps 

30’ 

Cost per ració 

2€ 

 

Aquest entrant el vaig descobrir un dia a casa la meva amiga Eva, ens va encantar i ella m’ha passat la recepta, gràcies Eva. És una conserva de tomàquets, i la clau és usar un bon oli d’oliva i uns tomàquets d’aquells secs o italians.  

 

Ingredients per uns 3 potets (per unes 4 persones): 175 grans de tomàquets secs, una cabeça d’alls, unes 12 unitats de caiena (les llavors), i uns 400ml d’oli d’oliva de bona qualitat.   

 

  1. Primer de tot escaldo els tomàquets amb aigua calenta. Els escorro bé i els asseco amb ajuda de draps i paper de cuina.  

  1. Pelo els alls, i els tallo a làmines. 

  1. En un pot de vidre poso un llit d’oli d’oliva, hi col·loco una capa de tomàquets i a sobre unes làmines d’all.  

  1. Obro una caiena i deixo caure les llavors a sobre. 

  1. Aixafo bé i torno a posar oli, tomàquets, alls i llavors de caiena. I així fins arribar dalt del pot.  

  1. Ha de quedar tot ben amarat d’oli d’oliva, que els tomàquets hi quedin submergits. 

  1. Es pot menjar al cap d’un parell d’hores. I es desa a nevera i conserva dies. 

  1. L’oli sobrer es pot aprofitar com oli picant per salses, pizzes o amanides. Resulta un oli boníssim, picant. 

 

 

Bon profit! 




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!