1 d’abr. 2020

canalons de pastanaga i bolets




Dificultat
Mitjana
Temps preparació
Temps de repòs
2 hores
8 hores
Cost per ració
0,15€

Ingredients per unes 8 persones (o 32 canalons): 32 plaques de canalons, 8 pastanagues (uns 2kg), 600 grams de bolets (variats, els que hagi), 2 cebes, 3 dents d’all, formatge parmesà, oli d’oliva, sal, pebre. Per la beixamel: mantega, farina, llet, nou moscada, sal i pebre.

1)     Primer de tot farem la beixamel com sempre. Aquí en aquest enllaç ho explico millor 
beixamel jucuines
però en 4 passes bàsiques: en un cassó al foc lent desfer mantega, afegir la farina que demani (espessir com una crema suau), salpebrar al gust, ratllar nou moscada al gust i anar afegint la llet calenta i anar remenant amb un batedor manual fins que tingui una consistència suau no massa espessa. Hi ha 2 tipus de beixamel, una que es fa més líquida que és per cobrir els canalons i l’altre més espessa que serveix per unir la massa.
2)    Ara farem el farcit. Fem un sofregit. Primer sofregim la ceba en una paella amb oli d’oliva calent durant uns 10 minuts (o fins que la ceba sigui mig transparent).
3)    Afegim la pastanaga ratllada, salpebrem al gust i afegim els bolets nets i tallats. I ho deixem coure uns 30 minuts, cal vigilar que no s’assequi massa, veig que el líquid dels bolets ajuda a coure-ho tot. Quan ja no resta líquid vol dir que ja està a punt.
4)    Passo pel turmix si volem textura sense grumolls. (jo ho passo pel turmix)
5)    Ara el que vull és espessir aquesta massa per poder-la treballar bé però no com una croqueta, no cal, perquè anirà dins el canaló. Puc espessir de dues maneres:
a.     Afegint-hi una beixamel espessa
b.    Afegint unes cullerades de farina i posteriorment un raig de crema de llet
6)    Avui ho espesseixo amb l’opció b ja que la beixamel que he fet és per cobrir els canalons i no tinc ganes de fer-ne més. Doncs bé, treballo la massa sobre el foc i després deixo reposar. Com? La deixo reposar dins un bol o pot tapat a la nevera unes hores o tota una nit. I després ho poso dins una mànega pastissera.
7)    Ara bullo les plaques de canalons així, poso molta aigua en un cassó al foc, quan bulli hi afegeixo sal i un rajolí d’oli. Aboco amb compte les plaques (per tandes segons la mida del cassó) i deixo coure uns 12/13 minuts. Les trec del foc i refredo a l’aigüera amb compte perquè no se’m trenquin.
8)    Poso les plaques de canaló esteses damunt un drap net i vaig omplint amb la massa (jo la treballo amb una mànega pastissera).
9)    Col·loco els canalons damunt una safata amb un llit de beixamel líquida i després cobreixo amb més beixamel. Espolso formatge parmesà ratllat per sobre i al forn a coure uns 10 minuts a uns 170 graus a dalt i a baix.

Bon profit!



ingredients

pico les cebes


trituro les pastanagues


sofregeixo la ceba



trituro els bolets

al sofregit de ceba i pastanaga afegeixo els bolets

salpebro al gust


una mica de farina

remeno bé i aboco una mica de brou o llet fins fer pasta

deso el farcit a la nevera dins un bol o unes mànegues



ingredients per la beixamel

desfaig la mantega

hi aboco la farina, la llet i nou moscada....

coc les plaques de canalons


farceixo bé

poso a safata amb beixamel per sota i per sobre

al forn 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!