Dificultat
|
Mitjana
|
Temps preparació
Temps de repòs
|
2 hores
8 hores
|
Cost
per ració
|
0,15€
|
Ingredients per unes 8 persones (o 32 canalons): 32 plaques de canalons, 8 pastanagues (uns 2kg), 600 grams de
bolets (variats, els que hagi), 2 cebes, 3 dents d’all, formatge parmesà, oli d’oliva,
sal, pebre. Per la beixamel: mantega, farina, llet, nou moscada, sal i pebre.
1)
Primer de tot farem la beixamel com sempre.
Aquí en aquest enllaç ho explico millor
beixamel jucuines
però en 4 passes bàsiques: en un cassó al
foc lent desfer mantega, afegir la farina que demani (espessir com una crema
suau), salpebrar al gust, ratllar nou moscada al gust i anar afegint la llet
calenta i anar remenant amb un batedor manual fins que tingui una consistència
suau no massa espessa. Hi ha 2 tipus de beixamel, una que es fa més líquida que
és per cobrir els canalons i l’altre més espessa que serveix per unir la massa.
2)
Ara farem el farcit. Fem un sofregit.
Primer sofregim la ceba en una paella amb oli d’oliva calent durant uns 10
minuts (o fins que la ceba sigui mig transparent).
3)
Afegim la pastanaga ratllada, salpebrem al
gust i afegim els bolets nets i tallats. I ho deixem coure uns 30 minuts, cal
vigilar que no s’assequi massa, veig que el líquid dels bolets ajuda a coure-ho
tot. Quan ja no resta líquid vol dir que ja està a punt.
4)
Passo pel turmix si volem textura sense grumolls.
(jo ho passo pel turmix)
5)
Ara el que vull és espessir aquesta massa
per poder-la treballar bé però no com una croqueta, no cal, perquè anirà dins
el canaló. Puc espessir de dues maneres:
a.
Afegint-hi una beixamel espessa
b.
Afegint unes cullerades de farina i
posteriorment un raig de crema de llet
6)
Avui ho espesseixo amb l’opció b ja que la
beixamel que he fet és per cobrir els canalons i no tinc ganes de fer-ne més.
Doncs bé, treballo la massa sobre el foc i després deixo reposar. Com? La deixo
reposar dins un bol o pot tapat a la nevera unes hores o tota una nit. I
després ho poso dins una mànega pastissera.
7)
Ara bullo les plaques de canalons així,
poso molta aigua en un cassó al foc, quan bulli hi afegeixo sal i un rajolí d’oli.
Aboco amb compte les plaques (per tandes segons la mida del cassó) i deixo
coure uns 12/13 minuts. Les trec del foc i refredo a l’aigüera amb compte
perquè no se’m trenquin.
8)
Poso les plaques de canaló esteses damunt
un drap net i vaig omplint amb la massa (jo la treballo amb una mànega
pastissera).
9)
Col·loco els canalons damunt una safata amb
un llit de beixamel líquida i després cobreixo amb més beixamel. Espolso
formatge parmesà ratllat per sobre i al forn a coure uns 10 minuts a uns 170
graus a dalt i a baix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!