Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1 hora
|
Cost per ració
|
1€
|
Ingredients per unes 4 racions (4 pastissets): una pasta de full quadrada, fruita diversa: avui concretament : 4 o 5 maduixes, 48gerds, mig kiwi i mitja poma
.... per l’almívar: 100 grams de sucre i 80 grams d’aigua. 1 ou.
1) Primer
de tot poso el forn a escalfar a uns 180 o 200 graus. En el meu cas treballo
amb un forn molt potent i he de vigilar sempre que no se’m cremi el menjar.
2) Faig
l’almívar ja que després l’he de deixar reposar per ajuntar amb les fruites.
Com el faig ? molt fàcil. En una cassola petita hi aboco l’aigua i el sucre,
remeno i deixo bullir uns minuts.
3) Estiro
la pasta de full. L’he comprat quadrada per poder treballar millor els
pastissets individuals. Avui faig 4 pastissets. Un cop la tinc estirada la
tallo en 4 trossos iguals.
4) Preparo
una mica de farina per si cal perquè tendeix a enganxar-se i amb les mans
enfarinades va millor.
5) Agafo
el primer tros i doblego les vores cap endins de totes 4 bandes. Un cop fet
això segello amb una cullereta de manera que s’uneixi les vores amb la
base. Ho faig amb tots els trossos.
6) Punxo
la base amb una forquilla.
7) Pinto
les vores amb ou batut. Això li donarà un color daurat i brillo
8) Ho
poso al forn a coure uns 8/10 minuts vigilant que no se’ns cremi.
9) Pelo
i tallo les fruites.
10) Les
poso en un plat i aboco l’almívar per sobre (a temperatura ambient)
11) Trec
les bases de pasta de full i les deixo refredar una mica.
12) Ara
ve la part bonica i artística, col·loco les fruites tallades amb gràcia i acabo
de pintar amb almívar si cal.
(en una altra ocasió
vaig fer un almívar amb gelatina perquè quedés una textura diferent. ) com ho
vaig fer. Simplement vaig agafar un parell de fulles de gelatina que havia
hidratat amb aigua prèviament, les vaig escórrer amb les manes i les vaig
afegir al almívar quan era calent, vaig remenar bé i ja està. Vaig pintar el
pastís al final de tot el procés.
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
faig l'almívar |
![]() |
a treballar la pasta de full |
![]() |
així queda el pastisset |
![]() |
amb la cullera segello |
![]() |
i punxo amb la forquilla |
![]() |
preparo les fruites i les macero amb l'almívar |
![]() |
montu els pastissets |
Quina bona pinta! Jo alguna vegada les he fet amb crema pastisera i poma i tot al forn, sense fer abans la pasta i súper be!
ResponElimina