Dificultat
|
Mitjana
|
Temps de preparació
|
30’
|
Temps de cocció
|
20’
|
Cost per magdalena
|
0,08€ (8 cèntims)
|
Ingredients per unes 22/24 magdalenes: 275 grams de pastanaga ratllada (o sigui ja
pelada i tot, compta comprar uns 350 grams aprox.), 4 ous, 350 grams de sucre
blanc o morè (o mig i mig), 375 grams de farina per brioxeria (o del normal si
no en tens), 16 grams de llevat (o un sobre), 200 ml. d’oli de girasol (és més
suau que el d’oliva però si no en tens el d’oliva també serveix), i per
aromatitzar o bé un polsim de vainilla o bé un polsim de canyella)
1) Primer
de tot pelo les pastanagues i les ratllo. Avui les he tallat a trossets i les
he passat per la màquina de triturar però si tens ganes i paciència les pots
ratllar.
2) Faré
servir un bol grandet i una llengua pastissera. Poso les pastanagues en el bol
i afegeixo el sucre. Quan porto una estona remenant veig que la pastanaga amb
el sucre s’humiteja i es forma una massa com enganxosa i força compacte, és l’aigua
de la pastanaga amb contacte amb el sucre.
3) Barrejo
la farina amb el llevat.
4) Afegeixo
la farina i barrejo bé. Aquí la consistència augmenta totalment i ja costa tot
més de treballar. Fins i tot la llengua pastissera s’aguanta sola dins la
massa.
5) En
aquest moment afegeixo l’oli i aquí amb molt de compte per no abocar-lo fora ni
esquitxar vaig remenant fins que tot l’oli s’hagi incorporat bé a la massa.
6) Afegeixo
els 4 ous batuts prèviament i torno a remenar fins que els ous s’hagin
incorporat bé a la massa.
7) Aromatitzo
amb vainilla (sucre avainillat però pot ser en altres formats com líquid per
exemple)
8) Omplo
els motlles de paper per magdalenes. Faig servir una cullera d’aquelles de
servir gelat
9) Ho
col·loco al forn a uns 150 graus uns 20 minuts. El meu forn és molt potent, ja
ho he comprovat fent brioxeria, per això si teniu un forn més normalet us
recomano posar uns 170 graus i mantenir el mateix temps (20 minuts) però quan
porti uns 15 minuts mireu com està. La clau és conèixer el teu propi forn.
Recomano sempre usar la temperatura més baixa possible i afegir temps a la
cocció.
10) Treus
del forn i deixes refredar.
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
la pastanaga ben fina |
![]() |
la treballo amb el sucre, mira l'aigüeta que fa... |
![]() |
farina afegida |
![]() |
oli afegit |
![]() |
ous afegits |
![]() |
vainilla |
![]() |
omplo motlles i al forn |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!