Menú

13 de set. 2019

magdalenes de pastanaga





Dificultat
Mitjana
Temps de preparació
30’
Temps de cocció
20’
Cost per magdalena
0,08€ (8 cèntims)


Ingredients per unes 22/24 magdalenes:  275 grams de pastanaga ratllada (o sigui ja pelada i tot, compta comprar uns 350 grams aprox.), 4 ous, 350 grams de sucre blanc o morè (o mig i mig), 375 grams de farina per brioxeria (o del normal si no en tens), 16 grams de llevat (o un sobre), 200 ml. d’oli de girasol (és més suau que el d’oliva però si no en tens el d’oliva també serveix), i per aromatitzar o bé un polsim de vainilla o bé un polsim de canyella)

1)     Primer de tot pelo les pastanagues i les ratllo. Avui les he tallat a trossets i les he passat per la màquina de triturar però si tens ganes i paciència les pots ratllar.
2)    Faré servir un bol grandet i una llengua pastissera. Poso les pastanagues en el bol i afegeixo el sucre. Quan porto una estona remenant veig que la pastanaga amb el sucre s’humiteja i es forma una massa com enganxosa i força compacte, és l’aigua de la pastanaga amb contacte amb el sucre.
3)    Barrejo la farina amb el llevat.
4)    Afegeixo la farina i barrejo bé. Aquí la consistència augmenta totalment i ja costa tot més de treballar. Fins i tot la llengua pastissera s’aguanta sola dins la massa.
5)    En aquest moment afegeixo l’oli i aquí amb molt de compte per no abocar-lo fora ni esquitxar vaig remenant fins que tot l’oli s’hagi incorporat bé a la massa.
6)    Afegeixo els 4 ous batuts prèviament i torno a remenar fins que els ous s’hagin incorporat bé a la massa.
7)    Aromatitzo amb vainilla (sucre avainillat però pot ser en altres formats com líquid per exemple)
8)    Omplo els motlles de paper per magdalenes. Faig servir una cullera d’aquelles de servir gelat
9)    Ho col·loco al forn a uns 150 graus uns 20 minuts. El meu forn és molt potent, ja ho he comprovat fent brioxeria, per això si teniu un forn més normalet us recomano posar uns 170 graus i mantenir el mateix temps (20 minuts) però quan porti uns 15 minuts mireu com està. La clau és conèixer el teu propi forn. Recomano sempre usar la temperatura més baixa possible i afegir temps a la cocció.
10)  Treus del forn i deixes refredar.


Bon profit!



els ingredients

la pastanaga ben fina



la treballo amb el sucre, mira l'aigüeta que fa...




farina afegida



oli afegit




ous afegits

vainilla


omplo motlles i al forn






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!