Menú

10 d’oct. 2025

macarrons a la crema de carbassa


Macarrons a la crema de carbassa


Dificultat

Mitjana

Temps

2 hores

Cost per ració

0,95€

 

La dolçor de la carbassa, l’alegria de l’all escalivat i la frescor de la llima fan d’aquest plat una delícia per tots els sentits. Prova-ho, t’agradarà.

 


Ingredients per unes 4 persones:  mitja carbassa o una petita (tipus violí): un quilo i mig de carbassa en total aproximadament. 1 cabeça d’alls, una llima, (el suc i la ratlladura de la pell), oli d’oliva, sal, pebre negre i 250 grams de formatge mascarpone.

 

1.       Primer de tot, poso el forn a escalfar a dalt i a sota a uns 190 graus.

2.       Poso la carbassa tallada per la meitat al forn

3.       Mentrestant tallo la cabeça d’alls per la meitat longitudinalment de manera que tots els grans d’all quedin al descobert (per poder-ne treure la carn de dins millor).

4.       Quan la carbassa porti 30 minuts afegeixo al forn les dues meitats de la cabeça d’alls.

5.       Deixo coure 25 minuts més. Aturo el forn

6.       Poso a bullir els macarrons (el temps que calgui al dente) i els escorro bé.

7.       Trec la polpa de la carbassa (o sigui tot menys la pell i els filaments i llavors) i també la de l’all. I poso tot en un bol gran.

8.       Passo el turmix fins que tingui una crema.

9.       Afegeixo el suc d’una llima i barrejo bé.

10.   Salpebro al gust.

11.   Afegeixo un raig d’oli d’oliva i trituro.

12.    Barrejo en una olla o cassola gran els macarrons bullits amb la salsa de carbassa.

13.   Serveixo a taula amb una mica de pell de llima ratllada per sobre. Això li aporta frescor i un toc àcid molt bo.

 

 

Bon profit!






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!