Macarrons a la crema de carbassa
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
0,95€ |
La dolçor de la carbassa, l’alegria de l’all
escalivat i la frescor de la llima fan d’aquest plat una delícia per tots els
sentits. Prova-ho, t’agradarà.
Ingredients per unes 4 persones: mitja carbassa o una petita (tipus violí): un quilo i mig de carbassa en total aproximadament. 1 cabeça d’alls, una llima, (el suc i la ratlladura de la pell), oli d’oliva, sal, pebre negre i 250 grams de formatge mascarpone.
1.
Primer de tot, poso el forn a escalfar a dalt i a sota
a uns 190 graus.
2.
Poso la carbassa tallada per la meitat al forn
3.
Mentrestant tallo la cabeça d’alls per la meitat
longitudinalment de manera que tots els grans d’all quedin al descobert (per
poder-ne treure la carn de dins millor).
4.
Quan la carbassa porti 30 minuts afegeixo al forn les
dues meitats de la cabeça d’alls.
5.
Deixo coure 25 minuts més. Aturo el forn
6.
Poso a bullir els macarrons (el temps que calgui al
dente) i els escorro bé.
7.
Trec la polpa de la carbassa (o sigui tot menys la
pell i els filaments i llavors) i també la de l’all. I poso tot en un bol gran.
8.
Passo el turmix fins que tingui una crema.
9.
Afegeixo el suc d’una llima i barrejo bé.
10.
Salpebro al gust.
11.
Afegeixo un raig d’oli d’oliva i trituro.
12.
Barrejo en una
olla o cassola gran els macarrons bullits amb la salsa de carbassa.
13.
Serveixo a taula amb una mica de pell de llima
ratllada per sobre. Això li aporta frescor i un toc àcid molt bo.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!