Menú

11 de febr. 2022

paella de calçots amb romesco

 


Paella de calçots amb romesco

 

Dificultat

Mitjana

Temps

Temps de cocció

1h.

15’

Cost per ració

1,30€

 

Sí, ho has llegit bé, una paella de calçots. Queda boníssima. Que t’han sobrat calçots d’una calçotada? Doncs tot s’aprofita.Una paella apta per tothom, vegana, sense gluten ni lactosa i extraordinària. 

 

Ingredients per unes 8 persones:  7/8 tasses d’arròs bomba (o uns 700 grams), 1400 ml de brou de verdures. Les verdures següents: 1 pebrot verd, dos pebrots vermell, 5/6 calçots en cru i uns 10 calçots cuits (a la brasa o al forn) i mongeta verda uns 300 grams. A més a més per aromatitzar :  4 o 5 dents d’all, sal, pebre, oli d’oliva i pebrot vermell en pebre.

Aquí et comparteixo la meva recepta de la salsa romesco. 

salsa romesco per calcots



1.     Primer de tot, si no me n’han sobrat d’alguna calçotada, coc els calçots. Com? Doncs simplement els col·loco en una safata folrada amb paper d’alumini i un rajolí d’oli d’oliva i ho tapo tot punxant perquè pugui respirar. Ho col·loco en el forn a uns 190 graus durant uns 30/40 minuts. Mira si estan ben cuits. Els deixo refredar per poder-los treballar bé.

2.    I ara faig el sofregit. Avui ho he fet a primera hora del matí però es pot fer el vespre abans. 

3.    Netejo, pelo i tallo les verdures totes ben petites. Agafo la meitat dels calçots cuits i els tallo a trossets ben petits. Els altres 5, els pelo bé i els tallo ben grans que serviran per “decorar” la paella durant la última cocció.

4.    Poso oli en una paella gran d’aquelles amples i planes i els alls laminats. Sofregeixo aquests alls per tal que l’oli s’aromatitzi. Trec els alls i deixo el bitxo. I ara aniré afegint totes les verdures

5.    Vaig posant les verdures deixant 5 minuts entre afegir una i la següent. En aquest ordre vaig posant: els calçots crus. (coc 5’ minuts), i els pebrots i la mongeta verda(5’ més). 

6.    Ho sofregeixo tot a foc mig. Salpebro al gust. Avui no poso cap espècie més perquè el romesco ja li donarà el toc final.  

7.    En aquest punt apujo el foc i aboco un gotet de vi blanc i, deixo coure 5 minuts. 

8.    I ara aboco unes 4 o 5 cullerades de salsa romesco i barrejo bé.

9.    Ja tinc el sofregit preparat.. Posem que al cap de dues hores ja és hora de dinar. Doncs bé, poso a escalfar el sofregit a la paella, trec el bitxo que ja ha donat el gust al sofregit.

10.  Poso el brou a escalfar. Si no tinc brou puc fer-ho amb aigua i fer un brou amb un parell de verdures que tingui (pastanaga, api, ceba, porro...). En cas últim puc fer servir aigua, però millor evitar-ho. 

11.   Quan el sofregit està calent hi afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta d’ingredients. Deixo que l’arròs es faci un parell de minuts perquè així agafa consistència i remeno bé tots els ingredients. Vull que l’arròs faci una capa per fora per donar-li una certa consistència.

12.  Aboco el brou calent. I seguidament i col·loco els calçots que he tallat per decorar la paella.

13.   Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi posa més, queda més caldós. Coc uns 15 minuts a foc mig vigilant el nivell de brou i, si cal, n’afegeixo. A mi em va bé dividir la cocció de 15 minuts en 3 parts de 5’, la primera cocció de 5’ la faig a foc fort, la segona cocció 5’ a foc suau i els últims 5’ torno a pujar la intensitat. 

14.   Tasto i salpebro si cal. Tot això es fa amb la paella tapada durant tota la cocció.

15.  Deixo reposar uns 10 minuts abans de servir.

 

Bon profit!






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!