Bacallà amb salsa verda
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
40 minuts |
Cost per ració |
4,10€ |
Aquest bacallà a l’estil vasc és una
explosió de sabor, és fàcil de preparar, senzill però el resultat és increïble.
També s’hi poden afegir unes cloïsses o unes gambes i aleshores ja és de festa
major.
Ingredients per unes 2 persones: 2 lloms grans de bacallà dessalat, mig got de vi blanc, 2 grans d’all, unes branquetes de julivert, mig got de brou de peix, una mica de farina de blat per arrebossar, oli d’oliva i una caiena i bitxo
1.
Primer de tot, ja tinc el bacallà dessalat i a punt.
Va bé treure-li una mica l’excés d’aigua amb un paper de cuina o un drap.
2.
Arrebosso amb farina el bacallà
3.
En una cassola poso oli d’oliva (unes 4 cullerades
grans aproximadament). Afegeixo els grans d’alls laminats fins i la caiena.
4.
Al foc faig que els alls es daurin una mica. Hi coloco el bacallà per la banda de la pell.
5.
Ara faré el que serà un continu durant tota la
preparació d’aquest plat. Agafo la nansa de la cassola i la començo a moure tot
fent un cercle i endavant i endarrere. Aquest moviment farà que es vagi fent la
salsa perquè el bacallà deixa anar la seva gelatina i juntament amb l’oli i la
resta d’ingredients i es va fent una salsa.
6.
De tant en tant amb una cullera agafo líquid i l’aboco
damunt el bacallà.
7.
Afegeixo el vi blanc i la meitat del brou de peix i
continuo amb les moviments regant amb la cullera de tant en tant. Necessito uns
7 o 8 minuts en total per tota la cocció.
8.
Al final de la cocció afegeixo el julivert picat,
remoc i tapo la cassola perquè el peix s’acabi de fer amb el vapor.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!