Menú

11 d’abr. 2025

Bacallà amb salsa verda

 


Bacallà amb salsa verda

 

 

Dificultat

Mitjana

Temps

40 minuts

Cost per ració

4,10€

 

Aquest bacallà a l’estil vasc és una explosió de sabor, és fàcil de preparar, senzill però el resultat és increïble. També s’hi poden afegir unes cloïsses o unes gambes i aleshores ja és de festa major.

 

Ingredients per unes 2 persones:  2 lloms grans de bacallà dessalat, mig got de vi blanc, 2 grans d’all, unes branquetes de julivert, mig got de brou de peix, una mica de farina de blat per arrebossar, oli d’oliva i una caiena i bitxo 

 

1.       Primer de tot, ja tinc el bacallà dessalat i a punt. Va bé treure-li una mica l’excés d’aigua amb un paper de cuina o un drap.

2.       Arrebosso amb farina el bacallà

3.       En una cassola poso oli d’oliva (unes 4 cullerades grans aproximadament). Afegeixo els grans d’alls laminats fins i la caiena.

4.       Al foc faig que els alls es daurin una mica. Hi coloco el bacallà per la banda de la pell.

5.       Ara faré el que serà un continu durant tota la preparació d’aquest plat. Agafo la nansa de la cassola i la començo a moure tot fent un cercle i endavant i endarrere. Aquest moviment farà que es vagi fent la salsa perquè el bacallà deixa anar la seva gelatina i juntament amb l’oli i la resta d’ingredients i es va fent una salsa.

6.       De tant en tant amb una cullera agafo líquid i l’aboco damunt el bacallà.

7.       Afegeixo el vi blanc i la meitat del brou de peix i continuo amb les moviments regant amb la cullera de tant en tant. Necessito uns 7 o 8 minuts en total per tota la cocció.

8.       Al final de la cocció afegeixo el julivert picat, remoc i tapo la cassola perquè el peix s’acabi de fer amb el vapor.

 

 

Bon profit!






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!