Menú

6 de des. 2019

Pa de pessic marbre




Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora
Temps de cocció
50’
Cost per ració
0,40€

Ingredients per pastís per unes 8 persones: 150 grams de mantega, 4 ous, 330 grams de farina (millor si la separem en 2 bols de 165 grams cadascun), 300 grams de sucre, 250 ml de llet (millor en 2 porcions de 125ml cadascuna), 30 grams de cacau negre en pols, 3 cullerades de postres de llevat, 1 cullerada de postres de vainilla, un polsim de sal.

1)     Primer de tot estovo la mantega o bé deixant-la fora de la nevera molta estona o bé posant-la al microones uns segons (suau)
2)    En un bol gran i fondo poso la mantega a daus amb un polsim de sal i el sucre i bato amb unes varilles elèctriques durant uns minuts o fins que la massa sigui ben cremosa.
3)    Bato els 4 ous una mica, just per trencar l’estructura
4)    I els afegeixo en 2 o 3 cops a la massa i bato bé
5)    En aquest punt divideixo la massa en dos porcions. Aproximadament a mi m’han sortit dues parts d’uns 350 grams cadascuna. Ho poso en 2 bols diferents per treballar les 2 masses.
6)    Massa 1 o massa de vainilla. Hi afegeixo la vainilla, la meitat de farina tamisant-la (165 grams), la meitat del llevat i barrejo sense posar en marxa la batedora. Així no escampo tot de farina. Un cop veig que la farina ja s’ha incorporat puc acabar d’amassar amb les varilles ja posades en marxa. Però millor no batre més del que necessiti la massa. Just aturar en el punt que la massa ja ha incorporat tota la farina. Ara incorporo a poc a poc tot batent la meitat de la llet. Aparto
7)    Massa 2 o massa de xocolata. Hi afegeixo la farina tamisada, el llevat, i el cacau i faig el mateix que abans. (farines i després la llet) Remeno sense electricitat i després puc acabar d’amassar amb l’aparell en marxa.
8)    Poso les dues masses en dues mànegues pastisseres. Com que ha quedat una massa força consistent podré incorporar-la bé al motlle i treballar bé el dibuix.
9)    Ja tinc el motlle preparat o bé amb paper de forn o bé amb esprai (esprai desmotllant) d’aquell perquè no s’enganxi la massa (aquests esprais tenen una base de mantega i els venen a llocs especialitzats, van molt bé si tenim d’aquells motlles amb dibuixos i raconets difícils per posar-hi paper de forn).
10)  Vaig abocant la massa començant per la que vulgui i vaig combinant les dues masses tot fent capes. Quan acabo amb un palet d’aquells per menjar xino o japonès faig esses i així queda un dibuix força bonic amb l’efecte de marbre que volem.
11)   Poso al forn a coure durant uns 50 minuts a uns 170 graus (el forn de sota) tot i que el temps dependrà del forn. Millor vigilar que no es cremi i si cal punxar per saber si està cuit o no.
12)  Espero a que es refredi i trec del motlle.


Bon profit!






































1 comentari:

  1. Hola!! M'agradaria saber quanta cantitat de mantega hem fa falta per fer el pa de pessic de marbre? Gràcies.

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!