Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h’
|
Cost per ració
|
2,50€
|
Ingredients per unes 10 racions : 1,5 kg de sípies (entre blanques i
negres), uns 2,5 kg de patates, 2 cebes grans, 1 kg de pèsols (congelats), 5
tomàquets madurs (x fer puré) o bé tomàquet ja triturat (uns 300/400 grams),
herbes aromàtiques com una branca de farigola, 2 fulles de llorer, una
culleradeta de pebre vermell i mig got d’oli d’oliva, sal i pebre i un got de
vi negre. I per la picada: un bon grapat d’ametlles, 3 dents d’all, sal, pebre,
julivert, i la salsa de la melsa.
1.
Primer de tot preparem els ingredients: netejar
i tallar a trossos les sípies, pelar i tallar les patates escapçades tal qual
es fa per estofar, pelar i tallar les cebes ben petites i preparar els
ingredients de la picada (picar l’all, el julivert, ...)
2. Sofregim
la ceba en una cassola fonda i gran amb oli (un bon raig), quan estigui una
mica rossa hi afegim la sípia i deixem coure 5 minuts
3. Afegim
les patates i ho barregem tot bé, coem 5 minuts més i afegim el tomàquet
triturat.
4. Aboquem
mig got d’oli d’oliva i un got de vi negre per fer suquet. Si veiem que fa
falta hi afegim una mica d’aigua.
5. Deixem
coure uns 20 minuts a foc lent i els últims 5 minuts hi afegirem la picada.
6. Com
fem la picada? Doncs primer en un morter piquem els alls, els salem, hi afegim
el julivert, piquem, hi afegim les ametlles pelades i piquem bé i per últim hi
afegim la salsa de la melsa de la sípia negra. Ho remenem tot bé i aboquem
aigua perquè serà més fàcil d’incorporar al guisat.
7. Un
cop afegida la picada rectifiquem de sal si escau, coure els últims minuts,
aturem el foc i deixem reposar una estona tapat perquè els aromes es barregin
bé.
Bon profit!
![]() |
Sípies del mercat |
![]() |
Els ingredients |
![]() |
Piquem el julivert |
![]() |
Fregim la ceba |
![]() |
Afegim les sípies |
![]() |
Les patates escapçades |
![]() |
Les herbes i espècies |
![]() |
I el tomàquet triturat |
![]() |
Preparem una bona picada |
![]() |
Afegim la salsa de la melsa |
![]() |
Afegim aigua |
![]() |
A mitja cocció els pèsols |
![]() |
Rectifiquem de sal i pebre |
![]() |
I incorporem la picada |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!