Menú

9 de nov. 2018

Sípia guisada amb patates i pèsols






Dificultat
Fàcil
Temps
1h’
Cost per ració
2,50€

Ingredients per unes 10 racions :  1,5 kg de sípies (entre blanques i negres), uns 2,5 kg de patates, 2 cebes grans, 1 kg de pèsols (congelats), 5 tomàquets madurs (x fer puré) o bé tomàquet ja triturat (uns 300/400 grams), herbes aromàtiques com una branca de farigola, 2 fulles de llorer, una culleradeta de pebre vermell i mig got d’oli d’oliva, sal i pebre i un got de vi negre. I per la picada: un bon grapat d’ametlles, 3 dents d’all, sal, pebre, julivert, i la salsa de la melsa.


1.   Primer de tot preparem els ingredients: netejar i tallar a trossos les sípies, pelar i tallar les patates escapçades tal qual es fa per estofar, pelar i tallar les cebes ben petites i preparar els ingredients de la picada (picar l’all, el julivert, ...)
2.  Sofregim la ceba en una cassola fonda i gran amb oli (un bon raig), quan estigui una mica rossa hi afegim la sípia i deixem coure 5 minuts
3.  Afegim les patates i ho barregem tot bé, coem 5 minuts més i afegim el tomàquet triturat.
4.  Aboquem mig got d’oli d’oliva i un got de vi negre per fer suquet. Si veiem que fa falta hi afegim una mica d’aigua.
5.  Deixem coure uns 20 minuts a foc lent i els últims 5 minuts hi afegirem la picada.
6.  Com fem la picada? Doncs primer en un morter piquem els alls, els salem, hi afegim el julivert, piquem, hi afegim les ametlles pelades i piquem bé i per últim hi afegim la salsa de la melsa de la sípia negra. Ho remenem tot bé i aboquem aigua perquè serà més fàcil d’incorporar al guisat.
7.  Un cop afegida la picada rectifiquem de sal si escau, coure els últims minuts, aturem el foc i deixem reposar una estona tapat perquè els aromes es barregin bé.

Bon profit!


Sípies del mercat


Els ingredients 

Piquem el julivert

Fregim la ceba 

Afegim les sípies 


Les patates escapçades 

Les herbes i espècies 

I el tomàquet triturat 

Preparem una bona picada 


Afegim la salsa de la melsa 


Afegim aigua 

A mitja cocció els pèsols 

Rectifiquem de sal i pebre 


I incorporem la picada 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!