Menú

17 de febr. 2023

Brou vegetal de casa

 


Dificultat: fàcil

Temps: 1a cocció 30' i 2a cocció 1h 30'

Cost: uns 2,50€ i podem tenir uns 6/7 litres de brou (uns 0,35€ per litre de brou)

Aquest és el brou que faig setmanalment a casa. Em serveix de nevera base per guisats, arrossos, escudelles, etc. És molt fàcil de fer i tenir-ne a casa va molt bé, més bo i saps què hi has posat.

T'ho explicaré i veuràs què fàcil.

Necessites 3 o 4 pastanagues, un porro i una ceba gran (si no tens porro posa-hi dues cebes). Unes quantes verdures pel brou clàssic: api, xirivia, nap, ... (També si tens per la nevera una mica de col, unes puntes de mongeta verda que han sobrat...) Oli d'oliva, sal i pebre blanca mòlta. I ja està. Ah! I una olla ben gran. 


Primer pas, netejo totes les verdures ben netes. 

Tallo la ceba i el porro ben petits (i la part del porro que no uso ara la reservo per després)

Pelo i tallo la pastanaga ben petita (reservo les pells i caps)

En una olla al foc i amb oli d'oliva afegeixo la ceba i el porro. Sofregeixo cinc minuts i afegeixo les pastanagues tallades. Sofregeixo uns minutets més. Afegeixo aigua fins la meitat de l'olla i deixo coure a foc mig/alt uns 30 minuts.

Mentrestant poso les verdures netes i tallades i les restes de porro i pastanaga en una reixeta d'aquelles de coure llegums.

Trec l'olla del foc i hi passo el turmix fins que em quedi tot desfet. Aquest és el brou base.

Porto l'olla al foc i acabo d'omplir-la d'aigua (deixo uns 3 o 4 dits de marge fins la boca de l'olla perquè no sobreeixi). Aboco sal al gust i pebre blanca mòlta. Remeno bé i poso la reixeta amb les verdures tallades dins l'aigua. A foc fort fins que comenci a bullir, aleshores abaixo el foc i deixo coure una hora, hora i mitja. 

Deixo reposar. Trec la reixeta i ja està. Quedarà un brou molt bo, sa, senzill, barat i pots usar-lo durant la setmana pel que necessitis. 






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!