Menú

17 de nov. 2023

Paella de gambes

 


Paella de gambes

 

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

1h.

Cost per ració

3,50€

 Una paella de gambes molt gustosa i exquisida. Un èxit assegurat. El meu truc? La salsa americana a la meva manera que faig amb els caps de les gambes.

 Ingredients per unes 5 persones: 500 grams d’arròs rodó, 1 litre de brou de peix, 500 grams de gambes pelades, i unes 15 gambes roges mitjanes, 2 dents d’all, 1 pebrot verd, 4 tomàquets madurs triturats, 1 tomàquet vermell petit, un grapat de mongeta verda, 1 ceba seca, un raig de brandi, sal, pebre negre, pebrot vermell en pols, i una mica de safrà.

  

1.      Primer de tot el que faig és posar tots els ingredients sobre el marbre de la cuina per veure que no em falta res. Això ho faig amb totes les receptes i evita ensurts d’última hora. Mesuro els ingredients que ho necessiten.

2.      Començo fent la salsa americana a la meva manera (més aviat un brou de gambes). Com? Pelo les gambes deixant-ne 3 per guarnició. I col·loco en una olla petita un raig d’oli d’oliva, i poso els caps de les gambes i les pells.

3.      Poso a foc lent i amb un morter aixafo bé els caps per extreure’n tot el suc. Deixo coure un xic i afegeixo aigua. Ho deixo coure uns 20 minuts tapat. I deixo reposar.

4.      Després ho colo  i em quedo amb el brou.

5.      En una paella arrossera passo amb oli calent les gambes grans, volta i volta i les retiro. I faig el mateix amb les gambes pelades.

6.      Ara començo a fer el sofregit.

7.      Poso la ceba tallada ben petita a coure i quan la veig tendra afegeixo l’all trinxat i deixo coure un minutet.

8.      Afegeixo els pebrots també tallats ben petits i deixo coure una bona estona (uns 15 minuts). Afegeixo la mongeta verda i uns 5 minuts més .

9.      Ara poso una mica de tomàquet triturat, salpebro, remeno bé i deixo coure uns 15’ o fins que vegi que tot te un color enfosquit. Apujo el foc i aboco un raig de brandi.

10.  Afegeixo pebre vermell en pols i després el safrà. Remeno i deixo reposar fins que sigui l’hora de dinar.

11.  Ja tinc el sofregit fet. En aquests moments és bo deixar-lo reposar un parell d’horetes perquè es concentrin les aromes i els sabors. També pots posar-lo en un taper tapat a la nevera per fer la paella l’endemà. Avui l’he deixat reposar un parell d’horetes i a l’hora prèvia de dinar…

12.  Barrejo el brou de peix amb el brou de les gambes.

13.  Encenc el foc amb la paella del sofregit mentre escalfo els brous. Quan ja està tot calent aboco l’arròs i remeno bé perquè es barregi tot bé (un parell de minuts). Aboco el brou ben calent i distribueixo bé per tota la paella. M’interessa que no s’abaixi la temperatura.

14.  Tapo i deixo coure un total de 15 minuts a foc mig, dels quals els 5’ primers a foc fort, els 5’ segons minuts a foc baix i els últims 5 minuts a foc fort altre cop. Poso les 3 gambes de guarnició durant els últims minuts. Tot tapat i sense tocar l’arròs per res.

15.  Deixo reposar tapat 5 minuts més i serveixo a taula.

 

Bon profit!



































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!