Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1 hora |
Cost per ració |
0,80€ |
Aquesta recepta és de l’àvia
Matilde que ens va ensenyar moltes coses. Era el seu plat, el que feia als meus
fills quan anaven a dinar a casa seva. I avui, que seria el seu aniversari, he
fet la versió vegana. Gràcies Matilde per la teva generositat i amor.
La soja texturitzada la pots trobar a alguns supermercats i a botigues de dietètica. Ve amb paquets de mig quilo i es conserva molt temps. És un aliment que substitueix perfectament la carn picada i el pots fer servir a moltíssimes receptes. Jo procuro tenir-ne sempre a casa.
Ingredients per unes 4/5 persones: 10 patates (2 per persona), 300 grams de soja
texturitzada, 1 litre de brou vegetal, 20 galetes veganes bàsiques (un paquet), oli
d’oliva i sal. Per aromatitzar: salsa de soja, pebre vermell
picant, pebre negre.
1) Primer
de tot poso la soja texturitzada en un bol i la cobreixo amb el brou. L’objectiu
es hidratar-la i alhora aportar-li sabor ja que la soja és força insípida.
2) Pelo
les patates i les poso en una olla amb aigua bullint i les coc durant l’estona
necessària, aproximadament mitja hora.
3) Mentre
les patates es couen, fregeixo amb un raig d’oli d’oliva i unes dents d’all la
soja hidratada procurant que no es cremi. Afegeixo les espècies, i remeno bé.
Quan comença a canviar de colori comença a “cremar-se” per sota, aturo el foc,
tapo i reservo
4) Trec
les patates, les escorro. Les passo per un passapurés o per la forquilla per
aixafar-les i fer un puré. Salpebro i afegeixo els daus de mantega per amorosir
el puré.
5) Pico
les galetes fins que tingui una pols fina
6) Poso
en una safata de forn un petit raig d’oli de base i la meitat del puré de
patates, a sobre la soja texturitzada, torno a posar puré de patata (rego amb oli d'oliva) i al damunt
de la galeta triturada.
7) Poso
al forn a gratinar uns 15 minuts, i fins que sigui calent tot i serveixo a taula.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!