Menú

31 de maig 2019

mandonguilles vegetarianes de mongeta roja



Dificultat
Fàcil
Temps
1h.
Cost per ració
2€

Ingredients per unes 4/5 persones:  500 grams de mongeta roja cuita, 500 grams de mongeta verda, 500 grams de salsa de tomàquet natural, 2 cebes, 2 dents d’all, un grapat de pa ratllat, un grapat de farina, un grapat d’ametlles, oli d’oliva, sal, pebre i julivert.

1)     Primer de tot preparem tots i cadascun dels ingredients (mesurem, tallem etc)
2)    En una paella amb oli sofregeixo les cebes (trinxades), treure les cebes i passar uns minuts les mongetes cuites triturades (les passo pel turmix)
3)    En aquests moments tallo la mongeta verda a trossets petits i els bullo durant uns 15 minuts amb aigua bullint. Mentre bullen faré les mandonguilles.
4)    En un bol barrejo ceba i mongeta. Allà treballo la massa afegint un ou (opcional), pa ratllat, una culleradeta de llevat, salpebro, He d’obtenir una massa compacta. Amb aquesta massa treballada faig les mandonguilles (unes pilotes de la mida d’una nou)
5)    Les passo per farina amb aigua i ametlla triturada
6)    Les fregeixo amb oli ben calent i les aparto en un plat amb paper de cuinar per tal de xuclar l’oli sobrer.
7)    Ja tenim les mandonguilles fetes. Ara faré la salsa. Poso en una cassola la salsa de tomàquet (la puc fer com vulgui, amb ceba ...).
8)    Hi afegeixo la mongeta cuita i les mandonguilles fregides.
9)    Ho deixo coure uns minuts tot junt i ja està.


Bon profit!





els ingredients

mongeta verda




els 3 ingredients base






afegim pa ratllat, la que demani la massa



que reposi a la nevera una estona 

fem boles

i les arrebossem amb farina i ametlla mólta


fregim les mandonguilles

i apartem

fem un sofregit de tomàquet

Hi afegim les mandonguilles i coem 5 minuts


2 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!