Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h.
|
Cost per ració
|
2€
|
Ingredients per unes 4/5 persones: 500 grams de mongeta roja cuita, 500 grams de
mongeta verda, 500 grams de salsa de tomàquet natural, 2 cebes, 2 dents d’all,
un grapat de pa ratllat, un grapat de farina, un grapat d’ametlles, oli d’oliva,
sal, pebre i julivert.
1) Primer
de tot preparem tots i cadascun dels ingredients (mesurem, tallem etc)
2) En
una paella amb oli sofregeixo les cebes (trinxades), treure les cebes i passar
uns minuts les mongetes cuites triturades (les passo pel turmix)
3) En
aquests moments tallo la mongeta verda a trossets petits i els bullo durant uns
15 minuts amb aigua bullint. Mentre bullen faré les mandonguilles.
4) En
un bol barrejo ceba i mongeta. Allà treballo la massa afegint un ou (opcional),
pa ratllat, una culleradeta de llevat, salpebro, He d’obtenir una massa
compacta. Amb aquesta massa treballada faig les mandonguilles (unes pilotes de
la mida d’una nou)
5) Les
passo per farina amb aigua i ametlla triturada
6) Les
fregeixo amb oli ben calent i les aparto en un plat amb paper de cuinar per tal
de xuclar l’oli sobrer.
7) Ja
tenim les mandonguilles fetes. Ara faré la salsa. Poso en una cassola la salsa
de tomàquet (la puc fer com vulgui, amb ceba ...).
8) Hi
afegeixo la mongeta cuita i les mandonguilles fregides.
9) Ho
deixo coure uns minuts tot junt i ja està.
Esta me la guardo 👍🏼
ResponEliminaEstaran delicioses....les fare en breu
ResponEliminaGracies