Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
Temps de cocció
|
15’
30’
|
Cost per ració
|
0,30€
|
Ingredients per unes 4/5 persones: 3 ous,
150 grams de sucre, 130 grams de mantega, 250 grams de farina, 1 sobre de
llevat (o 16 grams) i 2 pomes i un polsim de vainilla i un altre de canyella molta.
1) Primer
de tot poso la mantega a fondre o bé un parell de minuts amb el microones o bé
amb un cassó al foc.
2) En
un bol hi aboco la mantega i el sucre i bato amb unes varilles elèctriques (recorda
que és pastís ràpid) fins que estigui tot ben barrejat.
3) Hi
afegeixo els 3 ous i vainilla i a batre uns minuts
4) Hi
afegeixo la farina i el llevat (procura abans moure-ho tot manualment per no
fer una escampada de farina). Aquí ja obtinc una massa força espessa però molt
cremosa.
5) Aboco
aquesta massa força espessa en un motlle rodó si pot ser i ho escampo amb una
llengua pastissera
6) Pelo
i tallo les pomes a rodanxes gruixudes i les vaig col·locant clavades (o sigui
horitzontals com veus a les fotos).
7) Espolso
amb sucre i canyella (opcional)
I al forn (de sota) a 170 graus uns 40' aproximadament (dependrà de la potència del teu forn) a partir dels 30' vés vigilant ... Si punxes amb agulla i surt neta, ja està.
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
fondre la mantega |
![]() |
batre mantega i sucre |
![]() |
afegir els ous |
![]() |
i la vainilla |
![]() |
afegir la farina i |
![]() |
el llevat |
![]() |
remenar manualment i després posar en marxa la batedora |
![]() |
abocar la massa espessa i homogènia |
![]() |
estendre bé i |
![]() |
tallar les pomes a rodanxes gruixudes |
![]() |
coloco tot clavant a la massa |
![]() |
canyella i sucre i al forn |
![]() |
ja la tenim !!!! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!