19 de jul. 2014

tall fred de vedella amb crema de poma



Aquí tenim un plat que admet moltes versions. Jo us el proposo en fred.
És molt senzill de fer i podem tenir-ho fet d'un dia per l'altre.
La clau, una carn de qualitat, gustosa i tendre i no deixar coure-la excessivament.






Ingredients (per a unes 5/6 persones) :  1kg de rodó de vedella,  4 cebes, oli d’oliva i brandi.
Per al puré de poma: 4 pomes, 4 cullerades de sucre, 2 cullerades de mantega, sal, canyella en una branca (o en pols) i una mica d'aigua.
Jo la presento en fred i amb crema de poma però també es pot fer  en calent i amb puré de patata o altres acompanyaments. 

1)     Posar a escalfar el forn a 180 graus
2)    La carn en una peça ben neta es salpebra i en una cassola amb oli d’oliva es rosseja juntament amb les rodanxes de ceba (en forma de mitges llunes). Quan estigui rossa es posa al forn i es cou durant 15 minuts, s’hi afegeix un raig de conyac i es gira la peça. Es cou 15 minuts més. Es tanca el forn i es treu
3)    Mentre es cou fem el puré de poma. Tallem les pomes i les coem en un cassó a foc lent amb el sucre, la sal (un polsim), la canyella, la mantega i una mica d’aigua. Un cop cuites ho passem tot per la batedora.
4)    Deixem refredar la carn i servim tallada ben fina a rodanxes amb la ceba i el puré de poma



els ingredients

tallem la ceba a mitges rodanxes

la carn neta i lligada

l'enrossim amb oli d'oliva i les cebes


rossa per dins

a mitja cocció del forn reguem amb brandi



desem tapat a la nevera

Ara passem a fer el puré de poma:


els ingredients per a la crema de poma



les pomes tallades amb el sucre

una mica d'aigua

la canyella

deixem coure uns vint minuts

passem pel turmix


ja tenim la crema de poma per acompanyar la carn


tallem a talls fins i 

servim a taula








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!