Aquí tenim un plat que admet moltes versions. Jo us el proposo en fred.
És molt senzill de fer i podem tenir-ho fet d'un dia per l'altre.
La clau, una carn de qualitat, gustosa i tendre i no deixar coure-la excessivament.
Ingredients (per a unes 5/6 persones) : 1kg de rodó de vedella, 4 cebes, oli d’oliva i brandi.
Per al puré de poma: 4 pomes, 4 cullerades de
sucre, 2 cullerades de mantega, sal, canyella en una branca (o en pols) i una mica d'aigua.
Jo la presento en fred i amb crema de poma però també es pot fer en calent i amb puré de patata o altres acompanyaments.
1) Posar
a escalfar el forn a 180 graus
2) La
carn en una peça ben neta es salpebra i en una cassola amb oli d’oliva es
rosseja juntament amb les rodanxes de ceba (en forma de mitges llunes). Quan
estigui rossa es posa al forn i es cou durant 15 minuts, s’hi afegeix un raig
de conyac i es gira la peça. Es cou 15 minuts més. Es tanca el forn i es treu
3) Mentre
es cou fem el puré de poma. Tallem les pomes i les coem en un cassó a foc lent
amb el sucre, la sal (un polsim), la canyella, la mantega i una mica d’aigua.
Un cop cuites ho passem tot per la batedora.
4) Deixem
refredar la carn i servim tallada ben fina a rodanxes amb la ceba i el puré de
poma
 |
els ingredients |
 |
tallem la ceba a mitges rodanxes |
 |
la carn neta i lligada |
 |
l'enrossim amb oli d'oliva i les cebes |
 |
rossa per dins |
 |
a mitja cocció del forn reguem amb brandi |
 |
desem tapat a la nevera |
Ara passem a fer el puré de poma:
 |
els ingredients per a la crema de poma |
 |
les pomes tallades amb el sucre |
 |
una mica d'aigua |
 |
la canyella |
 |
deixem coure uns vint minuts |
 |
passem pel turmix |
 |
ja tenim la crema de poma per acompanyar la carn |
 |
tallem a talls fins i |
 |
servim a taula |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!