divendres, 12 d’octubre de 2018

pastís de pera sense gluten ni lactosa





Dificultat
Mitjana
Temps per fer-lo
1h
Temps per refredar
2h
Temps per pintar amb almívar
10’
Cost per ració
0,30€

Ingredients per un pastis rodó per uns 10 talls:  farem les mides per gots de vidre. 2 ous, 1 got de llet sense lactosa (uns 200ml), 1 got de farina sense gluten (uns 120 grams), mig got de sucre (uns 125 grams),  unes quantes peres  (1kg sense pelar), la meitat a dins la massa l’altra meitat per sobre en làmines; un polsim de canyella en pols i un raig de brandi. I per l’almívar: sucre, aigua i fulles de gelatina.

1)     Primer de tot mesurem tots els ingredients. Posem paper de forn en un d’aquells motlles baixets i rodons
2)    Com que tinc un forn molt potent no el poso a preescalfar fins a uns minuts abans.
3)    En un bol aboco per aquest ordre i vaig remenant i incorporant els ingredients un a un: ous sencers, raig de brandi, sucre, la llet i la canyella.
4)    Agafo la meitat de les peres pelades i tallades i les passo pel túrmix i les incorporo a la massa.
5)    I per últim afegeixo la farina sense gluten (avui he fet servir una especial per a brioxeria però podem usar-ne d’altres)
6)    Em quedarà una massa fina amb una textura com de puré. Ho aboco al motlle de forn.
7)    Tallo les dues peres restants en làmines i les vaig col·locant a poc a poc, amb cura  (perquè no s’enfonsin)  damunt la massa. Aquest pas requereix fer-ho amb calma perquè la massa no és molt espessa i hem de procurar que les peres decoratives no vagin cap avall. Poso a coure al forn uns 30 minuts a uns 170 graus (en el meu cas és així però molt probablement en altres forns sigui més estona: uns 45/50 minuts)
8)    Mentre la massa és al forn faig un almívar amb 3 làmines de gelatina, mig got d’aigua (200ml) i 3 cullerades de sucre. Poso les làmines de gelatina a hidratar-se amb aigua freda. I poso l’aigua i el sucre en un cassó i deixo coure 7’. En acabat agafo les làmines i les escorro bé i les afegeixo a l’aigua amb sucre, remeno bé un minut i deixo refredar.
9)    Miro si el pastís està cuit clavant una agulla i si surt neta, està ok. Sinó una mica més i ja està.
10)  Trec el pastís, el deixo refredar.
11)   Decoro, pinto amb l’almívar i reservo a la nevera



Bon profit!




els ingredients

treballo les peres per separat: puré i decoració



vaig afegint tot els ingredients, ara el puré de pera

i cap al forn




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!