Dificultat
|
Mitjana
|
Temps per fer-lo
|
1h
|
Temps per refredar
|
2h
|
Temps per pintar
amb almívar
|
10’
|
Cost per ració
|
0,30€
|
Ingredients per un pastis rodó per uns 10 talls: farem les mides per gots de vidre. 2 ous, 1
got de llet sense lactosa (uns 200ml), 1 got de farina sense gluten (uns 120
grams), mig got de sucre (uns 125 grams),
unes quantes peres (1kg sense pelar), la meitat a dins la massa l’altra
meitat per sobre en làmines; un polsim de canyella en pols i un raig de brandi.
I per l’almívar: sucre, aigua i fulles de gelatina.
1) Primer
de tot mesurem tots els ingredients. Posem paper de forn en un d’aquells
motlles baixets i rodons
2) Com
que tinc un forn molt potent no el poso a preescalfar fins a uns minuts abans.
3) En
un bol aboco per aquest ordre i vaig remenant i incorporant els ingredients un
a un: ous sencers, raig de brandi, sucre, la llet i la canyella.
4) Agafo
la meitat de les peres pelades i tallades i les passo pel túrmix i les
incorporo a la massa.
5) I
per últim afegeixo la farina sense gluten (avui he fet servir una especial per
a brioxeria però podem usar-ne d’altres)
6) Em
quedarà una massa fina amb una textura com de puré. Ho aboco al motlle de forn.
7) Tallo
les dues peres restants en làmines i les vaig col·locant a poc a poc, amb cura (perquè no s’enfonsin) damunt la massa. Aquest pas requereix fer-ho amb calma perquè la massa no és molt espessa i hem de procurar que les peres decoratives no vagin cap avall. Poso a coure al forn uns 30
minuts a uns 170 graus (en el meu cas és així però molt probablement en altres
forns sigui més estona: uns 45/50 minuts)
8) Mentre
la massa és al forn faig un almívar amb 3 làmines de gelatina, mig got d’aigua
(200ml) i 3 cullerades de sucre. Poso les làmines de gelatina a hidratar-se amb
aigua freda. I poso l’aigua i el sucre en un cassó i deixo coure 7’. En acabat
agafo les làmines i les escorro bé i les afegeixo a l’aigua amb sucre, remeno
bé un minut i deixo refredar.
9) Miro
si el pastís està cuit clavant una agulla i si surt neta, està ok. Sinó una
mica més i ja està.
10) Trec
el pastís, el deixo refredar.
11) Decoro,
pinto amb l’almívar i reservo a la nevera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!