divendres, 1 de març de 2019

pollastre a la taronja (amb patates)


Dificultat
Mitjana
Temps de preparació del pollastre
30’
Temps de cocció del pollastre
30’
Cost per ració
2,80€

Ingredients per unes 8/9 persones:  2 pollastres tallat a octaus, 4 dents d’all, 2 cebes mitjanes, 2 kg de taronges de fer suc, la pell d’una o dues taronges grans, uns 100 grams de farina (jo avui he fet servir farina de blat de moro per fer-la apta per celíacs), sal, pebre i oli d’oliva.

Per acompanyar: 2 kg, de patates mitjanetes, sal, pebre, oli i branques de romaní.

1)     Primer de tot tenir en compte que cal un previ a cuinar aquesta recepta. Faig el suc de les taronges, poso el pollastre salpebrat en una safata fonda i àmplia i ho rego amb tot el suc de taronja. Ho deixo macerar entre 2 i 3 hores. En aquesta estona el pollastre s’impregna del sabor i aroma de la taronja.
2)    Mentre podem preparar les eines, jo aprofito per ratllar la pell de dues taronges i ho aparto. Poso la farina en un plat fondo per arrebossar després el pollastre i netejo i tallo les patates que serviran d’acompanyament.
3)    Un cop el pollastre ja s’ha macerat el trec i el passo per farina.
4)    Vaig fregint els trossos de pollastre amb oli d’oliva en una cassola gran i fonda i els vaig apartant.
5)    Tallem i piquem les cebes ben fines junt amb les dents d’all.
6)    Aboco la ceba i all picats a la cassola amb oli d’oliva i sofregeixo bé durant uns 10 minuts a foc mig. Hi aboco el suc de taronja i remeno bé.
7)    Ara passo tot això pel turmix fins fer una salsa ben fina. Hi puc afegir la meitat de la ratlladura de la taronja.
8)    Ho aboco tot de nou a la cassola i col·loco els trossos de pollastre.
9)    Coc a foc mig durant mitja hora
10)  Mentre, ja s’estan fent les patates al forn (posar-les durant uns 45 minuts aproximadament)

Com he fet l’acompanyament?
Molt fàcil. Netejo bé les patates i amb pell i tot les tallo a daus mitjanets. Les poso en una safata amb paper de forn, salpebro, ruixo amb oli d’oliva i col·loco diverses branques de romaní per aromatitzar-les. Les coc al forn a uns 180 graus durant uns 40 minuts (o més) . El temps de cocció dependrà del tamany dels trossos de patata i de la intensitat del forn.

Bon profit!

uns magnífics pollastres de Hermanos Murcianos, botiga del barri

tots els ingredients

fem el suc de les taronges



ruixem el pollastre i deixem macerar


ratllem la pell d'una o dues taronges



fregim el pollastre



sofregim la ceba i all

hi afegim el suc de taronja

coem amb el pollastre una mitja hora aproximadament



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!