Dificultat
|
Mitjana
|
Temps de preparació
del pollastre
|
30’
|
Temps de cocció del
pollastre
|
30’
|
Cost per ració
|
2,80€
|
Ingredients per unes 8/9 persones: 2 pollastres tallat a octaus, 4 dents d’all, 2
cebes mitjanes, 2 kg de taronges de fer suc, la pell d’una o dues taronges
grans, uns 100 grams de farina (jo avui he fet servir farina de blat de moro
per fer-la apta per celíacs), sal, pebre i oli d’oliva.
Per acompanyar: 2 kg, de patates mitjanetes, sal,
pebre, oli i branques de romaní.
1) Primer
de tot tenir en compte que cal un previ a cuinar aquesta recepta. Faig el suc
de les taronges, poso el pollastre salpebrat en una safata fonda i àmplia i ho
rego amb tot el suc de taronja. Ho deixo macerar entre 2 i 3 hores. En aquesta
estona el pollastre s’impregna del sabor i aroma de la taronja.
2) Mentre
podem preparar les eines, jo aprofito per ratllar la pell de dues taronges i ho
aparto. Poso la farina en un plat fondo per arrebossar després el pollastre i
netejo i tallo les patates que serviran d’acompanyament.
3) Un
cop el pollastre ja s’ha macerat el trec i el passo per farina.
4) Vaig
fregint els trossos de pollastre amb oli d’oliva en una cassola gran i fonda i
els vaig apartant.
5) Tallem
i piquem les cebes ben fines junt amb les dents d’all.
6) Aboco
la ceba i all picats a la cassola amb oli d’oliva i sofregeixo bé durant uns 10
minuts a foc mig. Hi aboco el suc de taronja i remeno bé.
7) Ara
passo tot això pel turmix fins fer una salsa ben fina. Hi puc afegir la meitat
de la ratlladura de la taronja.
8) Ho
aboco tot de nou a la cassola i col·loco els trossos de pollastre.
9) Coc
a foc mig durant mitja hora
10) Mentre,
ja s’estan fent les patates al forn (posar-les durant uns 45 minuts
aproximadament)
Com he fet l’acompanyament?
Molt fàcil. Netejo bé
les patates i amb pell i tot les tallo a daus mitjanets. Les poso en una safata
amb paper de forn, salpebro, ruixo amb oli d’oliva i col·loco diverses branques
de romaní per aromatitzar-les. Les coc al forn a uns 180 graus durant uns 40
minuts (o més) . El temps de cocció dependrà del tamany dels trossos de patata
i de la intensitat del forn.
Bon profit!
![]() |
uns magnífics pollastres de Hermanos Murcianos, botiga del barri |
![]() |
tots els ingredients |
![]() |
fem el suc de les taronges |
![]() |
ruixem el pollastre i deixem macerar |
![]() |
ratllem la pell d'una o dues taronges |
![]() |
fregim el pollastre |
![]() |
sofregim la ceba i all |
![]() |
hi afegim el suc de taronja |
![]() |
coem amb el pollastre una mitja hora aproximadament |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!