Menú

24 de maig 2019

seitan guisat amb verdures i taronja



Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora i mitja
Cost per ració
2 €

Ingredients per unes 4/5 persones:  1 peça de seitan, 1 bol de pèsols (avui els he fet servir congelats), uns 300 grams de xampinyons, 2 cebes mitjanes, 4 pastanagues grans, 1 taronja gran, 1 fulla de llorer, una branqueta de farigola (opcional), 1 bitxo, oli d’oliva, sal, pebre negre

1)     Primer de tot farem bullir els pèsols amb aigua salada durant uns 8/10 minuts aproximadament des que arrenqui el bull.
2)    Trituro les cebes i aparto
3)    Pelo i tallo i netejo els bolets, el seitan i la pastanaga i ho faig tot a daus petits però no massa, la mida que ens vagi millor.
4)    Ara ratllo la pell de la taronja i l’aparto. Extrec el suc i també l’aparto. Ho faig així perquè ja tinc tots els ingredients preparats i em puc dedicar al que passa a la paella.
5)    En una paella amb unes dents d’all pelades faig aromatitzar l’oli d’oliva i afegeixo el bitxo i la farigola. Quan estigui aromatitzat, aquí el que mana és l’all, cal evitar que es cremi. Trec les dents d’all i les herbes.
6)    Afegeixo la ceba trinxada i la sofregeixo uns 5 minuts
7)    Hi afegeixo els daus de pastanaga, de seitan i de bolets i remeno bé.
8)    Salpebro al gust
9)    Afegeixo de seguida el suc de la taronja a la qual prèviament haurem apartat la pell ratllada
10)  Hi afegeixo una fulla de llorer.
11)   Hi afegeixo aigua o brou de verdures (que cobreixi) i deixo coure uns 35/40 minuts aproximadament a foc lent i tapat. Durant aquesta estona cal vigilar el nivell de suc i si cal afegir més aigua o suc.
12)  Afegeixo els pèsols els últims 10 minuts de cocció (o sigui quan porta ja 25/30 minuts coent amb totes les verdures)
13)  I durant els últims 5 minuts el “toc final”, hi aboco la ratlladura de taronja que li aportarà un aroma i sabor frescos.
14)  Aturo el foc i deixo reposar una estona perquè s’assentin els sabors i aromes. És un plat de cullera. Es pot presentar acompanyat d’unes patates al forn o bullides o bé amb unes torrades de pa. Resulta deliciós !

Bon profit!



ingredients



trituro les cebes

el suc de taronja

i les verdures ben tallades i netes



aromatitzo







afegir el suc de taronja 


i aigua, tapar i coure 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!