Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1 hora i mitja
|
Cost per ració
|
2 €
|
Ingredients per unes 4/5 persones: 1 peça de seitan, 1 bol de pèsols (avui els he
fet servir congelats), uns 300 grams de xampinyons, 2 cebes mitjanes, 4
pastanagues grans, 1 taronja gran, 1 fulla de llorer, una branqueta de farigola
(opcional), 1 bitxo, oli d’oliva, sal, pebre negre
1) Primer
de tot farem bullir els pèsols amb aigua salada durant uns 8/10 minuts
aproximadament des que arrenqui el bull.
2) Trituro
les cebes i aparto
3) Pelo
i tallo i netejo els bolets, el seitan i la pastanaga i ho faig tot a daus
petits però no massa, la mida que ens vagi millor.
4) Ara
ratllo la pell de la taronja i l’aparto. Extrec el suc i també l’aparto. Ho
faig així perquè ja tinc tots els ingredients preparats i em puc dedicar al que
passa a la paella.
5) En
una paella amb unes dents d’all pelades faig aromatitzar l’oli d’oliva i
afegeixo el bitxo i la farigola. Quan estigui aromatitzat, aquí el que mana és
l’all, cal evitar que es cremi. Trec les dents d’all i les herbes.
6) Afegeixo
la ceba trinxada i la sofregeixo uns 5 minuts
7) Hi
afegeixo els daus de pastanaga, de seitan i de bolets i remeno bé.
8) Salpebro
al gust
9) Afegeixo
de seguida el suc de la taronja a la qual prèviament haurem apartat la pell
ratllada
10) Hi
afegeixo una fulla de llorer.
11) Hi
afegeixo aigua o brou de verdures (que cobreixi) i deixo coure uns 35/40 minuts
aproximadament a foc lent i tapat. Durant aquesta estona cal vigilar el nivell
de suc i si cal afegir més aigua o suc.
12) Afegeixo
els pèsols els últims 10 minuts de cocció (o sigui quan porta ja 25/30 minuts
coent amb totes les verdures)
13) I
durant els últims 5 minuts el “toc final”, hi aboco la ratlladura de taronja
que li aportarà un aroma i sabor frescos.
14) Aturo
el foc i deixo reposar una estona perquè s’assentin els sabors i aromes. És un
plat de cullera. Es pot presentar acompanyat d’unes patates al forn o bullides
o bé amb unes torrades de pa. Resulta deliciós !
Bon profit!
![]() |
ingredients |
![]() |
trituro les cebes |
![]() |
el suc de taronja |
![]() |
i les verdures ben tallades i netes |
![]() |
aromatitzo |
![]() |
afegir el suc de taronja |
![]() |
i aigua, tapar i coure |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!