La crema catalana són unes postres que habitualment es presenten en tarrines de fang rodones i de parets baixes i s'hi crema sucre per sobre. Però a casa també es fa d'altres maneres. Molts cops es feia per aprofitar les gemmes dels ous sobreres de fer receptes amb les clares d'ou i quan has après a fer-la és fàcil de fer, ràpida i te molt èxit.
Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
30’
|
Cost per ració
|
0,50€
|
Ingredients per uns 4/5 pots individuals: 4 ous
(només les gemmes), 500 ml de llet, 40 grams de farina de blat de moro (Maizena
per ex.), 100 grams de sucre blanc, 1 branca de canyella i pell de llimona
(sense la part blanca) per aromatitzar.
Per la decoració: fruites roges, o trossets de
galeta, o picada de fruits secs com avellanes, ametlles, pinyons etc.... a
vegades hi poso una galeta al damunt.
Avui tenia unes maduixes i les hi he posat. El color
vermell queda molt bé damunt la crema.
1) Primer
de tot poso la llet a bullir juntament amb la canyella i les peles de llimona. Quan
arrenqui el bull aturar i deixar reposar uns minuts perquè la llet s’aromatitzi
amb els ingredients.
2) Poso les gemmes en un bol mitjanet, hi afeggeixo el sucre i batem bé amb un batedor manual.
Després hi afegeixo la farina de blat de moro que el que farà és ajudar a
espessir la barreja.
3) Afegeixo
la llet al bol tot passant-la per un colador i remeno bé
4) Torno
a posar tot al foc aquest cop foc més lent o més baix i vaig remenant una
estoneta fins que espesseixi. Quan veig que ja està prou espès aturo el foc i
omplo els potets.
5) Deixo
refredar damunt el marbre de la cuina i decoro al gust.
Bon profit!
![]() |
els ingredients bàsics: llet, ous, sucre |
![]() |
barregem bé |
![]() |
ho treballo a mà |
![]() |
colo la llet |
![]() |
fins que sigui espessa |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!