Menú

24 de maig 2024

croquetes de cigrons (o falafel)

 


Croquetes de cigrons (o falafel)

  

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

1h.

Cost per ració

0,80€

 Unes croquetes plenes de sabors per les espècies que s’usen. Són totalment veganes i si es fan, com els he fet avui, amb farina sense gluten, són aptes per celíacs.

  Ingredients per unes 6 racions (unes 24 croquetes): 500 cigrons cuits escorreguts, farina de cigró (a ull),  2 cebes tendres, una culleradeta de llevat, 4 dents d’alls, oli d’oliva, sal i les següents herbes o espècies: un manyoc de coriandre fresc, un altre de julivert i un de menta, una culleradeta de caiena, comí molt i coriandre molt.

 Cal explicar que la recepta original del falafel es fa amb cigrons crus. Es posen 24h. abans en remull amb aigua i tapats. Es veu quan estan a punt quan han augmentat molt el seu volum.

 

1.       Primer de tot poso en un bol gran els cigrons amb totes les herbes ben picades. Per fer-ho bé, trec només les fulles i les tallo amb un ganivet ben trinxat tot, afegeixo les dents d’all, sal, les espècies, un raig d’oli d’oliva.

2.       Ho passo tot pel turmix fins que quedi una pasta ben homogènia i barrejada.

3.       Hi afegeixo farina de cigró fins que trobi la consistència que necessito per després fer les croquetes.

4.       Jo ho deixo a nevera unes horetes perquè agafi més consistència ja que és una massa que tendeix a ser flonja.

5.       Trec la pasta i faig les formes i les passo per farina de cigró.

6.       Les fregeixo amb oli abundant ben calent (poques unitats perquè es mantingui l’escalfor de l’oli).  També es poden fer al forn (a uns 170 graus durant uns 25 minuts)


Bon profit!



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!