25 de set. 2020

patates marinades al forn amb dues salses veganes

 

 

Dificultat

Fàcil

Temps

1h’

Cost per ració

0,80€

 

Ingredients per unes 2 persones:  400 grams de patates monalisa, 1 cullerada de postres de curri, sal, pebre i oli d’oliva. 

Per les salses. 

Allioli vegà3 pastanagues mitjanes, 2 dents d’all, un bon raig d’oli d’oliva, sal, el suc de mitja llimona i gingebre en pols. 

Maionesa vegana de curri: 1 iogurt vegà (de soja, de ....), 1 cullerada de postres de curri en pols, una mica de julivert, 1 cullerada sopa d’oli d’oliva, 1 dent d’all.

Recepta de l'allioli vegà: allioli vega de pastanaga

 

1)     Primer de tot faig les patates. Després, aprofitant que es couen faré les salses. I també aprofito per posar el forn a escalfar (a sota i a sobre) a uns 220 graus.

2)    Netejo bé les patates perquè les faré amb pell. Les tallo a rodanxes d’un dit de gruix (1 cm. Aprox).

3)    En un bol preparo el macerat. Barrejo l’oli d’oliva, salpebro, curri i ho remeno bé. Hi aboco les rodanxes de patata i les remeno bé perquè s’impregnin força de tot el macerat (si cal en faig més quantitat). Les deixo dins el bol una horeta reposant amb la maceració.

4)    Preparo una safata per anar al forn, hi poso un paper de forn o d'alumini. Poso les patates macerades una a una i les coc una mitja horeta tot vigilant que no es cremin.

5)    Passo a fer la salsa maionesa vegana de curri. Com? Molt fàcil. En un petit bol hi aboco el iogurt vegà, afegeixo la dent d’all picada ben petita, el curri i julivert picat. Reservo en un pot a la cuina junt amb l’altra salsa de pastanaga.

6)    Trec les patates del forn i serveixo a taula junt amb les dues salses. Pot servir tan per acompanyar un altre plat com de tapa o entrant.

 

Bon profit!


























 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!