Dificultat |
Fàcil |
Temps |
1h’ |
Cost per ració |
0,80€ |
Ingredients per unes 2 persones: 400 grams de patates monalisa, 1 cullerada de postres de curri, sal, pebre i oli d’oliva.
Per les salses.
Allioli vegà: 3 pastanagues mitjanes, 2 dents d’all, un bon raig d’oli d’oliva, sal, el suc de mitja llimona i gingebre en pols.
Maionesa vegana de curri: 1 iogurt vegà (de soja, de ....), 1 cullerada de postres de curri en pols, una mica de julivert, 1 cullerada sopa d’oli d’oliva, 1 dent d’all.
Recepta de l'allioli vegà: allioli vega de pastanaga
1) Primer
de tot faig les patates. Després, aprofitant que es couen faré les salses. I
també aprofito per posar el forn a escalfar (a sota i a sobre) a uns 220 graus.
2) Netejo
bé les patates perquè les faré amb pell. Les tallo a rodanxes d’un dit de gruix
(1 cm. Aprox).
3) En
un bol preparo el macerat. Barrejo l’oli d’oliva, salpebro, curri i ho remeno
bé. Hi aboco les rodanxes de patata i les remeno bé perquè s’impregnin força de
tot el macerat (si cal en faig més quantitat). Les deixo dins el bol una horeta
reposant amb la maceració.
4) Preparo
una safata per anar al forn, hi poso un paper de forn o d'alumini. Poso les patates
macerades una a una i les coc una mitja horeta tot vigilant que no es cremin.
5) Passo
a fer la salsa maionesa vegana de curri. Com? Molt fàcil. En un petit bol hi
aboco el iogurt vegà, afegeixo la dent d’all picada ben petita, el curri i
julivert picat. Reservo en un pot a la cuina junt amb l’altra salsa de
pastanaga.
6) Trec
les patates del forn i serveixo a taula junt amb les dues salses. Pot servir tan
per acompanyar un altre plat com de tapa o entrant.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!