Menú

23 de juny 2023

Lassanya vegetariana amb soja texturitzada i verdures

 



Lassanya vegetariana amb soja texturitzada i verdures

 

 

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

temps de cocció

2h

20’

Cost per ració

1,25€

 

Un clàssic italià en versió que pots fer totalment vegana o vegetariana. Pots fer la beixamel amb llet vegetal i oli d’oliva. Queda molt bona i fa molt plat festiu. El pots deixar preparat el dia abans i així ja no has de posar-te a cuinar, simplement al forn i a taula.

   

Ingredients per unes 10 persones: 32 plaques de pasta per lasanya (poso 3 unitats per ració), 400 grams de soja texturitzada, 1 albergínia, 2 cebes grans, 3 pastanagues, 1 pebrot vermell gran, 1 litre de brou de verdures, 300 grams de tomàquet triturat, 4 dents d’all (per aromatitzar l’oli), salsa de soja o tamari, un got de vi blanc, sal, oli d’oliva, pebrot vermell en pols,  

Per la beixamel: mantega, farina, nou moscada, sal i llet . En versió vegana: oli d’oliva, farina, sal, llet vegetal (de civada per exemple)

Per gratinar: formatge ratllat. Opció vegana: pa ratllat.

 

 

1.      Primer de tot, preparo tots els ingredients. Miro també on posaré les racions de lasanya (safates que puguin anar al forn). Netejo les verdures, les pelo, les tallo a daus ben petits.

2.     Escalfo 800 ml d’aigua i poso la soja en un bol, aboco l’aigua calenta i un raig de salsa de soja. Remeno i deixo que la soja s’hidrati almenys 15 minuts. Remeno bé.

3.     En una paella gran i fonda aromatitzo els alls en oli d’oliva. Abans que es cremin, els trec

4.     Afegeixo la ceba, la coc uns minuts, i afegeixo el pebrot, l’albergínia i les pastanagues. Salpebro al gust. Aboco un bon polsim de pebrot vermell en pols i coc uns 10 minuts a foc mig.

5.     Afegeixo la soja hidratada, remeno bé.

6.     Afegeixo el vi blanc i deixo evaporar una mica.

7.     Ara toca abocar el tomàquet natural triturat, remeno i aboco el brou de verdures, una mica més de salsa de soja i deixo coure uns 25 minuts a foc mig. Vaig remenant.

8.     Mentrestant faig la beixamel. Com? En una olla poso mantega a daus, encenc el foc i quan estiguin fosos, afegeixo la farina fins que tingui una crema homogènia ben remenada i sense grumolls. Ratllo una mica de nou moscada per sobre, pebre blanca i vaig afegint la llet calenta que em demani, a foc lent, remenant amb unes varilles d’aquelles manuals, fins aconseguir una salsa cremosa. Avui la faig espessa perquè no vull que caigui pels costats, vull que es mantingui a la part superior.

9.     Quan ja tinc la beixamel vaig a hidratar i estovar les plaques de lasanya. Avui he fet servir unes plaques de pasta pre-cuita, i la veritat és que m’ha funcionat molt bé. Les he anat posant en aigua ben calenta en remull durant uns deu minuts i remenant perquè no s’enganxin entre elles.

10.   Ja ho tinc tot a punt per muntar el plat.

11.    Poso en una safata per anar al forn una base de salsa de tomàquet, a sobre hi col·loco unes plaques de lasanya, deixant un espai entre elles, per delimitar bé cada ració.

12.   A sobre de cada placa poso una bona capa del farcit de verdures i soja

13.   Torno a posar la segona placa de pasta i torno a farcir

14.   Tercera placa i cobreixo amb beixamel.

15.   Aboco formatge ratllat i .. a gratinar al forn a uns 180 graus durant uns 20 minuts aproximadament o fins que vegis que la beixamel està daurada.

Va molt bé deixar la safata preparada el dia abans i gratinar just abans de servir a taula. Això sí, cal tenir prou espai a la nevera.

 

Bon profit!



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!