Dificultat |
Mitjana |
Temps de preparació Temps cocció |
30’ 30’ |
Cost per ració |
4€ |
Ingredients per unes 10/12 persones: salmó
fresc en 2 lloms sencers (uns 2kg aprox), 6 patates, 3 cebes, un got d’aigua, cava
(uns 500 ml) o vi blanc, sal i pebre negra, oli d’oliva, un bitxo, 3 o 4 dents
d’all i timó per aromatitzar.
1) Primer
de tot demano a la peixateria que em posin dos talls grans de llom de salmó que
tinguin una mida que pugui anar a les dues fonts on serviré els talls.
2) Pelo
i tallo les cebes i les patates a rodanxes.
3) Poso
un raig d’oli a la safata i ho pinto bé.
A sobre hi col·loco les patates i la ceba, fent un bon llit, salpebro al
gust, afegeixo el bitxo i un bon raig d’aigua. I .. Avui he fet servir timó
(farigola) però serveixen molts tipus d’herbes: provençals, romaní, ... Ho tapo tot bé amb paper d’alumini.
4) Al
forn a 170 graus uns 20/25 minuts o fins que vegi que les patates siguin quasi
cuites.
5) Trec
del forn la safata i afegeixo els lloms de salmó salpebrats i aboco el cava per
sobre, tapo amb paper d’alumini i ... un truquet: jo marco els talls del llom perquè després sigui més fàcil servir a taula.
6) Ho
torno al forn i cuino només 8/10 minuts (o menys) a uns 160 graus. Més val que
falti cocció que no pas que sobri. En el cas del peix és perillós deixar-lo més
del que necessita perquè s’asseca i no és gustós. En cas de dubte comprovo com
ha quedat. Deixo al forn tancat i s’acabarà de fer. Un truc: si amb una
forquilla o cullera aixafo la superfície i es separen les parts del peix (com
un llibre) senyal que ja està fet.
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
patates i cebes |
![]() |
cuit i |
![]() |
el llom marcat a talls a sobre |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!