10 de jul. 2020

Salmó al forn amb patates i ceba



Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

Temps cocció

30’

30’

Cost per ració

4€

 

Ingredients per unes 10/12 persones:   salmó fresc en 2 lloms sencers (uns 2kg aprox), 6 patates, 3 cebes, un got d’aigua, cava (uns 500 ml) o vi blanc, sal i pebre negra, oli d’oliva, un bitxo, 3 o 4 dents d’all i timó per aromatitzar.

 

1)     Primer de tot demano a la peixateria que em posin dos talls grans de llom de salmó que tinguin una mida que pugui anar a les dues fonts on serviré els talls.

2)    Pelo i tallo les cebes i les patates a rodanxes.

3)    Poso un raig d’oli a la safata i ho pinto bé.  A sobre hi col·loco les patates i la ceba, fent un bon llit, salpebro al gust, afegeixo el bitxo i un bon raig d’aigua. I .. Avui he fet servir timó (farigola) però serveixen molts tipus d’herbes: provençals, romaní, ...  Ho tapo tot bé amb paper d’alumini.

4)    Al forn a 170 graus uns 20/25 minuts o fins que vegi que les patates siguin quasi cuites.

5)    Trec del forn la safata i afegeixo els lloms de salmó salpebrats i aboco el cava per sobre, tapo amb paper d’alumini i ... un truquet: jo marco els talls del llom perquè després sigui més fàcil servir a taula.

6)    Ho torno al forn i cuino només 8/10 minuts (o menys) a uns 160 graus. Més val que falti cocció que no pas que sobri. En el cas del peix és perillós deixar-lo més del que necessita perquè s’asseca i no és gustós. En cas de dubte comprovo com ha quedat. Deixo al forn tancat i s’acabarà de fer. Un truc: si amb una forquilla o cullera aixafo la superfície i es separen les parts del peix (com un llibre) senyal que ja està fet.

 Bon profit!



els ingredients



patates i cebes



cuit i 

el llom marcat a talls a sobre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!