Còctel de gambes a la meva manera
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
30’ |
Cost per ració |
2,10€ |
Un clàssic que es feia
per allà els anys vuitanta a moltes celebracions,
especialment per alguns àpats dels dies de Nadal, i també en dinars festius en casaments i similars. Però que no deixa de ser una amanida fresca,
lleugera i molt bona per començar un àpat. Trobo que fa festa, oi?
Ingredients per unes 4 persones: avui he fet servir mig
enciam iceberg (o el que tingueu de temporada), uns 16 llagostins cuits, una
magrana, unes 20 gambes pelades, una pinya natural, uns palets de cranc i salsa
rosa (feta amb maionesa, ketchup i suc de taronja).
Pots afegir-hi unes unes fulles d’altres enciams, uns tomàquets cirerols, un
alvocat, etc. això ja va a gustos. Avui he afegit unes fulles d'altres tipus d'enciam i uns tomàquets cirerols.
1.
Primer de tot, rento bé les fruites, les tallo i en el
cas de la magrana i dels llagostins trec pell i deixo el que es menja. Les
perletes de la magrana que sobren les deso en un taper. Fixa't bé com tallar la magrana per tal que puguis treure-les amb facilitat. En el cas de la pinya
he fet boletes de pinya amb una cullera especial per fer-les. Així queda més
bonic.
2.
Faig la salsa rosa, es pot fer de diferents formes, jo
avui he barrejat en un bol una mica de maionesa, una mica de ketchup i unes
cullerades de suc de taronja. Ho he desat a la nevera fins que serveixo la
taula.
3.
Poso en un plat o en una copa gran o un bol una base
amb els enciams tallats a tires fines, i col·loco les boletes de pinya, les
gambes pelades, els palets de cranc, les perles de magrana... i decoro amb els
llagostins.
Serveixo amb la salsa rosa apart.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!