Menú

20 de des. 2024

Còctel de gambes a la meva manera

 



Còctel de gambes a la meva manera

  

Dificultat

Mitjana

Temps

30’

Cost per ració

2,10€

 

Un clàssic que es feia per allà els anys vuitanta a moltes celebracions, especialment per alguns àpats dels dies de Nadal, i també en dinars festius en casaments i similars. Però que no deixa de ser una amanida fresca, lleugera i molt bona per començar un àpat. Trobo que fa festa, oi?

 

Ingredients per unes 4 persones: avui he fet servir mig enciam iceberg (o el que tingueu de temporada), uns 16 llagostins cuits, una magrana, unes 20 gambes pelades, una pinya natural, uns palets de cranc i salsa rosa (feta amb maionesa, ketchup i suc de taronja).

Pots afegir-hi unes unes fulles d’altres enciams, uns tomàquets cirerols, un alvocat, etc. això ja va a gustos. Avui he afegit unes fulles d'altres tipus d'enciam i uns tomàquets cirerols.

  

1.       Primer de tot, rento bé les fruites, les tallo i en el cas de la magrana i dels llagostins trec pell i deixo el que es menja. Les perletes de la magrana que sobren les deso en un taper. Fixa't bé com tallar la magrana per tal que puguis treure-les amb facilitat. En el cas de la pinya he fet boletes de pinya amb una cullera especial per fer-les. Així queda més bonic.

2.       Faig la salsa rosa, es pot fer de diferents formes, jo avui he barrejat en un bol una mica de maionesa, una mica de ketchup i unes cullerades de suc de taronja. Ho he desat a la nevera fins que serveixo la taula.

3.       Poso en un plat o en una copa gran o un bol una base amb els enciams tallats a tires fines, i col·loco les boletes de pinya, les gambes pelades, els palets de cranc, les perles de magrana... i decoro amb els llagostins.

Serveixo amb la salsa rosa apart.

 

 

Bon profit!














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!