Menú

19 de gen. 2024

Maires al forn amb all i llimona (a la papillote)

 


Maires (peix) amb llimona i all al forn

acompanyades de patates

  

Dificultat

Fàcil

Temps

temps de cocció

10’

15’

Cost per ració

3,15€

 

Un plat fàcil de fer, nutritiu, amb un peix econòmic i que agrada a molta gent. Avui les he acompanyat d’unes patates cuites però es pot presentar amb molts tipus de guarnició, un arròs blanc basmati, una amanida, ...

  

Ingredients per unes 2 persones:

6 maires (netes, obertes), 1 llimona gran, 4 grans d’all, oli d’oliva verge, 3 o 4 patates, sal, i pebre.

 

1.       Primer de he comprat el peix, he demanat al peixater que les obri, i els tregui les vísceres, i he reservat els caps per fer un fumet més endavant. Ha tret les espines també.

2.       A casa les he acabat de netejar una mica.

3.       He preparat en un got oli d’oliva amb els alls trinxats.

4.       He posat paper d’estrassa en una safata d’anar al forn fent que sobrés pels costat per després poder-ho embolicar i tapar per fer una cocció a la “papillote”.

5.       He posat les patates a coure cobertes d’aigua fins que han estat cuites

6.       He posat les maires dins la safata, he salpebrat i he pintat amb l’oli amb all. Les he deixat reposar una horeta a la nevera.

7.       He afegit una llimona a rodanxes per sobre les maires,

8.       He posat el forn a 180 graus i he tapat les maires amb el paper d’estrassa i cap al forn a coure 15’. Alerta ! mira abans de servir a taula perquè podria ser que necessités un xic més de cocció. Pensa també que els peixos no volen coure's en excés si no poden quedar secs. Entre 15 i 25 minuts les tindràs a punt.

9.       I ja està. A taula junt amb les patates cuites.

  

Bon profit!



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!