Dificultat
|
Mitjana
|
Temps de preparar
Temps de repòs
Temps de coure
Temps d’envàs al
buit
|
20’
5 hores
45’
30’ + 1 nit
|
Cost per pot
|
0,80€
|
Si voleu envasar els pots al buit aquí us ho explico:
com envasar pots al buit ?
Ingredients per uns 3
pots mitjans (de 350ml. aprox.): 1 kg de pomes
tipus Golden o Royal Gala o les que ens agradin. en bon punt de maduresa, 500
grams de sucre, el suc d’una llimona. Un bastonet de canyella (opcional)
1)
Primer de tot pelar i tallar les pomes, els
traiem el cor.
2)
Posem les pomes a trossos dins una olla i afegir-hi
el suc de llimona i remenar. Afegir-hi la pell de la llimona i el bastonet de
canyella. (i que després traurem)
3)
I ara atenció! Cobrim amb el sucre i no
remenem. Aquí la clau ara és deixar-ho tot reposar unes quantes hores, aniria
bé unes 4 o 5 hores però si no podem amb un parell d’hores ja fem el fet. En
aquest repòs el que busquem és que el sucre es desfaci i junt amb la fruita
faci suc. Jo poso la fruita a sota i el sucre a sobre tot cobrint bé. I no
remeno.
4)
Un cop passat el repòs remeno, miro el
nivell de suc que hi ha i si cal hi afegeixo una mica d’aigua. Trec la pell de
llimona i la canyella. I ho poso al foc (lent)
5)
Coure a foc lent durant uns 45 minuts
aproximadament (vigilant que no sobreïxi, remenant i vigilant la textura). Els
últims 10 minuts podem afluixar el foc.
6)
És molt important decidir en quin punt
volem aturar el foc, cal veure la textura. I cal tenir en compte que un cop
refredada la melmelada s’espesseix. Podem provar de posar-ne una mica en una
tassa a la nevera per accelerar el procés i veure en quin punt ha quedat. Si
està en un punt crema suau anem bé. Igualment això amb l’experiència ho anirem
millorant. Tampoc és exactament igual sempre, tot depèn de la quantitat d’aigua
de la fruita que fem servir i això varia en funció de moltes condicions.
7)
Omplir els pots de vidre, tapar-los bé i
posar-los en una cassola coberts d’aigua fins que arrenqui el bull i deixar
bullir 30 minuts. Aturar el foc i deixar reposar tota la nit
![]() |
tots els ingredients: pomes, llimona, sucre i canyella |
![]() |
fem el suc de llimona |
![]() |
tallerm les pomes a trossets i |
![]() |
ruixem amb el suc de llimona |
![]() |
hi afegim les pells d'una llimona |
![]() |
i la canyella (en dos trossos) |
![]() |
cobrim amb el sucre i deixem macerar unes hores |
![]() |
coem a foc mig uns 45 minuts, traiem la canyella i pell i triturem |
![]() |
envasem al buit i llestos ! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!